"Šepuri se na vrhu tabele: Kurban Berdjev"
"Šepuri se na vrhu tabele: Kurban Berdjev"

Bajka ruskog Lestera traje: Kurbanovi ratnici za 20 minuta osvojili vrh tabele (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.04.16. | 20:20

Rostov savladao Spartak iz Moskve sa 2:0 i preuzeo čelnu poziciju

Šepuri se na vrhu tabele: Kurban Berdjev

Bajka ruskog Lestera traje! Sjajni Rostov i Kurban Berdijev pokazali su u derbiju sa Spartakom da će ići do kraja u pohodu na titulu, a novi trijumf nad Moskovljanima od 2:0 omogućio im je da zaposednu vrh tabele ruskog šampionata sa bodom više od drugoplasiranog CSKA.

Izabrane vesti

Do trijumfa su ratnici sjajnog trenera stigli za samo 20 minuta, golovima Bastosa u drugom i Noboe u 20. minutu stigli su do 13. pobede u šampionatu i 44 bodova koji im daju lepu poziciju pred okršaje u poslednjih osam kola. Još ako sutra CSKA ne bude slavio u Sankt Peterburgu, samopouzdanje ekipe sa Dona će poprilično skočiti u finišu prvenstva.

Sjajno su večeras Žuti otvorili meč. Već u drugom minutu Noboa je izveo prekid, pogodio u glavu Bastosa, a ovaj doveo Rostov u vođstvo od 1:0. Bio je to start iz snova za domaćine, ali je nekoliko trenutaka kasnije Paragvajac Melgareho dobro uzdrmao stativu Rostova. Odlično je šutirao posle lepe akcije, ali je lopta pogodila samo okvir gola, na nesreću Moskovljana, koji su mogli do izjednačenja.

Tim Kurbana Berijeva završio je litav posao u 20. minutu. Ove godine sjajni Poloz idealno je pripremio šansu za Nobou, a Ekvadorac je natrčao na centaršut i glavom, što je nekarakteristično za njega, doneo je veliku prednost Rostovu. Bio je to detalj koji je prelomio meč, jer se zna da je lider odličan u čuvanju rezultata, pa je Spartak do kraja tek povremeno pretio. 

Nisu izabranici trenera Dimitrija Alejničeva u većem delu ovog meča stvorili izglednije prilke, a isključenje Kombarova u 80. minutu zbog udaranja mprotivnika be zlopte bio je znak kapitulacije Spartaka koji je ovim porazom definitivno zaostao u trci za titulu u kojoj Rostov diktira tempo.

RUSIJA - 22. KOLO

Subota:
Ural - UFA 1:0 (1:0)
/Gognijev 24/

Terek - Anži 3:2 (2:2)
/Grozav 11, 26, Mbenge 88 - Lazić 7, Boli 44/

Kubanj - Amkar 1:1 (1:0)
/Seleznjov 42. penal - Prudnikov 65/

Rostov - Spartak 2:0 (2:0)
/Bastos 2, Noboa 20/

Nedelja:
13.30: Mordovija - Krila Sovjetov
16.00: Lokomotiva - Rubin
18.30: Zenit - CSKA

Ponedeljak:
18.30: Dinamo - Krasnodar

(FOTO: Action Images)


tagovi

Spartak MoskvaRusijaRostovPremijer ligaKristijan NoboaBastos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara