""
""

Bambi golčinom doveo Armiju na drugo mesto, Dinamo se kockao protiv Rostova (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.05.14. | 18:41

Volga najverovatnije ispada iz lige, Krasnodar Spartaku uzima mesto u Ligi Evrope

Pobeda CSKA Moskve u meču sa Amkarom 1:3 (1:1) učiniće predstojeći derbi između Lokomotive i Zenita još zanimljivijim jer sada Armejci drže drugu poziciju, sada imaju isti broj bodova kao i rival iz Sankt Petersburga, a jedan manje od gradskog rivala, i naravno imaju utakmicu više.

Jedan od ključnih igrača u pobedi Moskovljana je bio Zoran Tošić. Bivši igrač Partizana je započeo akciju kod prvog gola kluba iz prestonice kada je Džagoev na asistenciju Berezuckog zatresao mrežu u 39. minutu. Domaćini se nisu predali, pa su šest minuta kasnije preko Pejeva došli do izjednačenja.

Izabrane vesti

Popularni Bambi je u 55. minutu doneo novu prednost svojoj ekipi odličnim udarcem iz slobodnog udarca. Konačni rezultat postavio je Dumbija osam minuta pre kraja utakmice i to posle kornera i gužve u kaznenom. On je sada prvi na listi strelaca ruske Premijer lige sa 17 golova.

Krasnodar je na najbolji mogući način iskoristio kiks Spartaka u prošlom kolu i pobedom nad Volgom od 0:1 (0:1) preuzeo peto mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope. Jedini gol na meču postigao je Ari u 15. minutu posle dobrog proigravanja Žoazinja. Karjaka je u 75. minutu imao priliku da donese bod svojoj ekipi iz penala, ali je golman gostiju odbranio njegov udarac. Volga sada može da opstane u ligi jedino ako pobedi preostale dve utakmice, a njeni rivali u borbi za opstanak izgube sve tri.

Dinamo iz Moskve je u poslednjoj utakmici dana zamalo prokockao vođstvo od tri gola, ali su ipak trijumfovali nad Rostovom 2:3 (0:2). Sve je krenulo odlično po goste koji su poveli još u prvom minutu preko Jonova, isti igrač je i povećao na 2:0 16 minuta kasnije kada je u kaznenom izbacio čuvara i pucao u golmanov bliži ugao. Kokorin je u drugom poluvremenu uvećao prednost gostiju golom glavom posle sjajnog centaršuta Marka Lomića

Policajci su se izgleda opustili i onda su domaćini učinili utakmicu neizvesnom sa dva gola u roku od 10 minuta, ali nisu imali snage da izvuku remi. 

PREMIJER LIGA - 28. kolo

Petak:

Amkar – CSKA Moskva 1:3 (1:1)
/Džagoev 39, Tošić 55, Dumbija 82 – Pejev 45/

Volga – Krasnodar 0:1 (0:1)
/Ari 15/

Rostov – Dinamo Moskva 2:3 (0:2)
/Džuba 76, Ju 85 - Jonov 1, 17, Kokorin 68/

Subota:

12.00 Tomsk – Spartak Moskva

17.00 Kuban – Krila Sovjetov

Nedelja:

11.30 Lokomotiva Moskva - Zenit

14.30 Rubin Kazanj – Ural

17.00 Anži – Terek Grozni

(FOTO: Action images)


tagovi

Zoran TošićRusijaRostovPremijer ligaEvropaDinamo MoskvaCSKA MoskvaAmkar PermAlan Džagojev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara