""
""

Bane i Kolarov ne smeju protiv selektora: Mihu bi voleli za saigrača... (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 21.03.13. | 18:50

Srpski asovi se ne boje atmosfere na Maksimiru, a levonogi bombarder najavljuje da bi mogao da iskopira neke od poteza selektora

 

Izabrane vesti

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Zagreba)

Najveći aduti Srbije na Maksimiru će biti naš kapiten i njegov zamenik. Premijerligaške zvezde Bane Ivanović i Aleksandar  Kolarov. I što se tiče odbrane, kojom će komandovati, ali i što se tiče napada gde možemo da očekujemo neki projektil ili kiflu Kolarova ili neki Banetov nebeski skok.

Ističu da ih prtiisak meča decenije i ogromna medijska pažnja nisu poremetili...
„Lepo je biti pred ovoliko kamera. Poboljšava koncentraciju, iako smo bili izolovani u kampu. Razmišljali smo o utakmici i spremni smo. Što se tiče dolaska u Zagreb, sve je u najboljem redu“, rekao je Ivanović, a nadovezao se Kolarov:
„Očekivao sam ovako nešto jer je utakmica takva kakva je“.

Koliko će prednost domaćeg terena biti adut Hrvatske i kako ćete se snaći pod tim pritiskom sa tribina?
„Navijači ne mogu da daju gol. Mi ne možemo da promenimo prošlost. Možemo da pokažemo fer plej. Ostale stvare me iskreno ne dotiču“, poručio je Kolarov.

I Ivanović slično razmišlja:
„Fudbal treba biti iznad svega. Igrači ne mogu da promene mnogo toga. Probaćemo da utičemo na atmosferu, gestovima i ponašanjem. Ali, kada počne meč, malo ko od igrača čuje navijače ili šta se dešava na tribinama. Moraš da budeš skoncentrisan na svoj posao“.

Očekujete li neka iznenađenja jer se poprilično dobro poznajete sa hrvatskim fudbalerima?
„Biće iznenađenja, jer u fudbalu je teško predvideti sve i pročitati sve. Ja se nadam iznenađenjima sa naše strane i da će ona biti uspešna. Ovakva utakmica nosi potpuno novo, neočekivano. Razlika u bodovima, kvalitetu i ostalom se zaboravlja. Srpski tim ima mladost, polet, ogromnu želju za dokazivanjem. Krenuli smo u kvalifikacije kao mlada i nova ekipa. Želja za dokazivanjem su naše pozitivne strane. Neki sitni detalji su naše pozitivne strane i to moramo da dokažemo“, optimista je naš kapiten.

Kolarov kaže da ga ne znaima tabela i da Hrvatska nema bolje igrače kao što mnogi potenciraju.
„Nebitno je ko je prvi, a ko poslednji na tabeli. Hrvatska je kvalitetna, ali znamo našu snagu i nadam se da ćemo je pokazati. Ne bi se složio sa time da imaju više igrača koji igraju u boljim timovima“.


Na pitanje novinara kojeg igrača iz reprezentacije Jugoslavije iz onog maksimirskog meča iz 1999. godine bi želeli da imaju pored sebe, srpski asovi su se zgledali, a potom pogledali u selektora Mihajlovića, što je izazvalo opšti smeh u pres sali.

Miha je ih samo pogledao i šaljivo dobacio:
„Pazite šta ćete reći...“

Odogovori su bili očekivani:
„Selektora Mihajlovića“, uglas su kao „dobra deca“ odgovorili Kolarov i Ivanović.
„Imate dva sigurna u prvih 11, za ove druge ćemo videti“, poručio je Miha.

Upitan od strane novinara da li bi mogao da ponovi neki od onih antologijskih centaršuteva selektora Mihajlovića sa maksimirskog duela pre 14 godina, Kolarov je odgovorio:
„Uživam u radu sa selektorom. Ako bude prilike, potrudiću se da ga iskopiram“.

Potom se neko od novinara ubacio da je to bila greška Ladića, Siniša se zasmejao i poručio:
„Da, da kao da ne. Ladićeva greška... On je tada bio najbolji golman Hrvatske. Isto kao što su i Bufon i ostali „grešili“, rekao je Miha aludirajući na čuvene golove iz slobodnjaka u Seriji A.

Piše: Aleksandar Gligorić
aleksandar.gligoric@mozzartbet.com


tagovi

Aleksandar KolarovBane IvanovicEvropaHrvatskahrvatska protiv srbijeKvalifikacije za SP 2014fudbalska reprezentacija Srbijereprezentativni fudbalSiniša MihajlovićSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara