"Denis Suarez u duelu sa Danijem Alvesom "
"Denis Suarez u duelu sa Danijem Alvesom "

Barsa čeka da Real pošalje Čeriševa, pa da krene po Suareza, a Siti zadovoljno trlja ruke

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.12.15. | 21:46

Engleski klub bi mogao da zaradi i do 8.000.000 evra ako Barselona u ovom prelaznom roku potpiše svoje dete

Denis Suarez u duelu sa Danijem Alvesom

Barselona je i definitivno odustala od dovođenja Nolita, ali pojačanje u napadu ostaje prioritet katalonskog kluba. Sada je prva meta još jedno dete kluba koje nikad nije dobilo pravu šansu na Kamp Nou. Viljarealov prvotimac Denis Suarez je prva želja prvaka Evrope u januaru.

Izabrane vesti

Suarez se kao čudo od deteta preselio iz Selte u Mančester Siti kada je imao 17 godina, ali ga je Barsa preotela od Građana posle samo šest utakmica u prvom timu. Katalonski klub je tada platio Sitiju 1.800.000 evra za obeštećenje, ali su još neke klauzule bile uključene u ugovor. Suarez je dve godine proveo u B timu Barselone, potom otišao na pozajmicu u Sevilju, da bi letos i definitivno postao član Viljareala. Ali uz opciju da Barsa ima “baj-bek” klauzulu, odnosno pravo da vrati igrača na Kamp Nou po unapred određenim uslovima.

Posle odlične sezone na Madrigalu, Suarez je alarmirao rukovodstvo Barselone. Čeka se da prvo Real Madrid pošalje Denisa Čeriševa na pozajmicu kako bi Viljareal popunio poziciju i prodao Suareza katalonskom klubu.

Po slovu ugovora i “baj-bek” opciji, Barselona ima pravo da ove zime otkupi Suareza za 3.000.000 evra, a ta suma se duplira ako bude čekala do sledeće sezone. Reklo bi se da i nije loš posao za Barsu iako je već jednom kupila Suareza pa ga se odrekla. Ali to nije sve. Svoje parče kolača ima i Mančester Siti. Kada je Suarez odlazio iz Sitija u Barselonu, dogovoreno je da klub sa Kamp Nou stadiona mora da plati Građanima 800.000 evra kada mladi ofanzivac debituje za prvi tim. Istu sumu će Barsa plaćati za svaku “seriju” od Suarezovih deset utakmica. Maksimum deset puta. Uprošćeno, ako Suarez odigra 90 utakmica za Barselonu, Mančester Sitiju bi pripalo 8.000.000 evra!

(FOTO: Action images)


tagovi

Zimski prelazni rok 2016ViljarealŠpanijaPrimeraPremijer ligaMančester SitiEvropaEngleskaDenis Suarez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara