Ivan Rakitić
Ivan Rakitić

Barsa “prevarila” Rakitića – PSŽ traži poštovanje, a sam nije bio pošten

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.09.18. | 14:07

Nema novog ugovora za hrvatskog internacionalca

Nije tajna. Pari Sen Žermen i Barselona nikako se ne vole. Ma koliko miliona uložili, Sveci nekako uvek udare u zid kad nalete na Blaugranu. A onda se Naser al Kelaifi osvetio uzevši Barsi Nejmara. Ovog leta hteo je i Ivana Rakitića. Nije uspeo. Barselona je odbila ponudu, a mediji su tada pisali da će zauzvrat Rakitića nagraditi novim, unosnijim ugovorom.

Dani su prolazili i – ništa. Onda se i sam Rakitić oglasio u intervjuu za katalonski Sport i zatražio povišicu. Međutim…
Ove sezone nećemo moći da ispunimo Rakitićev zahtev. Sledeće sezone ćemo procenjivati. Zavisiće od prihoda”, rekao je predsednik Đozep Marija Bartomeu u intervjuu za Onda Sero.

Izabrane vesti

Rakitić neće biti zadovoljan, navodno su mu obećavali nagradu za vernost. A možda samo nisu želeli da prodaju Pari Sen Žermenu. Bartomeu nije zaboravio slučaj Nejmar. I u odvojenom intervjuu za Gazetu delo Sport nije propustio intervju vlasnika Svetaca Nasera al Kelaifija, koji je rekao da mu smeta što se Real sada raspituje za Nejmara, jer bi klubovi morali da se poštuju.

Ali da li je PSŽ tako poštovao Barselonu?
Pre nego što se požale, trebalo bi malo da razmisle i vide da li su oni sami kao postupali u nekim ranijim vremenima? Sumnjam da je Pari Sen Žermen aktivirao Nejmarovu klauzulu, a da prethodno nije načuo šta on misli o svemu tome. Kakvi licemeri. Fifa bi morala da razmisli o tome, da promeni pravila. Mi u Španiji smo hendikepirani jer moramo da u ugovorima imamo otkupne klauzule. Drugi klubovi onda znaju cene naših igrača i pregovaraju s njima bez našeg znanja. Fifa mora da interveniše”.

Još jedna stvar smeta Barsinom predsedniku, a to su sve češći napadi drugih klubova na omladinsku školu katalonskog kluba. Ima poruku za sve klince koji prerano beže iz La Masije.
Napravio sam spisak od 21 igrača koji su nas od 2003. godine napustili pre no što su proslavili 16. rođendan. Došao sam do zaključka da su uspeli samo Sesk Fabregas, Đerar Pike i Ektor Beljerin. Samo oni redovno igraju za velike klubove. A i Pike i Fabregas su se vratili kod nas. Tijago Alkantara je već bio profesionalac kad je otišao”.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Đozep Marija BartomeuIvan Rakitić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara