"Nejmar i Munir"
"Nejmar i Munir"

Barsa slavila u Baskiji, ali joj je Ter Štegen sačuvao kožu u finišu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.01.16. | 22:50

Katalonci slavili sa 2:1 u prvom meču četvrtfinala Kupa kralja

Nejmar i Munir

Barselona je bez svog najboljeg fudbalera Lea Mesija protutnjala kroz Baskiju, porazila Atletik Bilbao sa 2:1 i verovatno obezbedila plasman u polufinale Kupa kralja.

Izabrane vesti

Sjajni tim Luisa Enrikea poveo je već u 18. minutu nakon fantastične akcije i asistencije Rakitića za Munira El Hadadija. Momak koji redovno dobija priliku u Kupu kralja ponovo se upisao u strelce i pokazao da usprešno može da zameni odsutnog Mesija.

Samo šest minuta kansije Barsa je duplirala prednost. Nejmar je sve sam uradio, obišao golmana Ererina i pogotkom za 2:0 poprilično umirio domaću publiku. Barsa je kontrolisala igru u većem delu, igrali su svoj prepoznatljiv fudbal sa puno pasova i poseda lopte, ali su u finišu sami sebi zagorčali život. 

Finiš je doneo pravu ludnicu na San Mamesu. Aric Aduriz je najpre smanjio na 1:2 u 89. minutu i oduševio domaću publiku, a smo koji trenutak kasnije, nošeni podrškom sa tribina, domaćini su mogli i do izjednačenja, ali je Ter Štegen poslednjim naporom sprečio pogodak i sačuvao Barselonu.

Šteta za Bilbao, koji je poslednjih pet minuta odigrao kao iz bajke, a da je ranije bio tako drčan, možda bi sa boljim rezultatom putovao u Kataloniju na revanš sledeće nedelje. Barsa je, objektivno, mnogo bolja i ne bi trebalo da ima problem da overi prolazak u polufinale sledeće nedelje.

KUP KRALJA - 1/4 FINALE

Sreda

Selta - Atletiko M 0:0
Atletik B. - Barselona 1:2 (0:2)
/Aduric 89 - El Hadadi 18, Nejmar 24/

Četvrtak

20.00 Valensija - Las Palmas
22.00 Sevilja - Mirandes

MOZZART Sport pratite i na našoj novoj Fejsbuk stranici!

(FOTO: Action Images)


tagovi

ŠpanijaNejmarMunir El HadadiMark Andre Ter ŠtegenKup kraljaAtletiko MadridAric Aduric

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara