""
""

Barsa sprema pun džak para za Mangalu i Otamendija

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.12.13. | 18:23

Sportski direktor katalonskog kluba Andoni Zubizareta pronašao rešenja za oslabljenu defanzivu

 

Transfer manija uskoro počinje! Još svega 20-ak dana ostalo je do otvaranja pijace i početka nekih novih priča, od kojih će tek nekoliko dobiti željeni kraj. Među ekipama koje će ove zime tražiti neka nova lica je i Barselona, a mete su štoper i neko ko bi mogao da pokrije pozicije desnog beka i, naravno, štopera. 

Izabrane vesti

A čini se da je sportski direktor Blaugrane, Andoni Zubizareta pronašao prave igrače za tako nešto. I to baš u Portu, čuvenoj "fabrici" najkvalitetnijih igrača koji od potpunih anonimusa postanu prave fudbalske zvezde. Naime, prema pisanju španskog lista Sport, na radaru šampiona Primere jesu Elijakim Mangala i Nikolas Otamendi

Ovaj list saznaje da su upravo mladi Francuz i 25-godišnji Argentinac igrači po ukusu Herarda Martina i da zbog toga klub neće štedeti novac kako bi pomenuti tandem doveo u januaru. 

Mangala je tokom celog leta bio u žiži javnosti i jedan od najtraženijih igrača na tržištu. Za njegove usluge bili su zainteresovani PSŽ, Monako, Čelsi i Mančester Siti, ali je na kraju 22-godišnji štoper ipak odlučio da ostane u Portu i pomogne klubu da se domogne još nekog trofeja. 

Što se tiče Otamendijevog statusa, Marka je pre svega dva meseca pisala kako je Argentinac kaparisan od strane Čelsija, međutim... Izgleda da taj posao nije prošao do kraja, a njegov dolazak pokrio bi mesto na kojem igraju Pujol i Alves, koji su već u godinama. 

Ipak, postoji jedan problem. A to je činjenica da se uprava Porta neće odreći obojice u isto vreme, već će Barselona morati da se opredeli za jednog igrača. 

Ko će to biti? Ostaje da sačekamo januar i pogledamo.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Elijakim MangalaEvropaNikolas OtamendiPrimeraŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara