""
""

Barsa u polufinalu - Nou Kamp video Kutinja, Mesi i Suarez opet bez milosti (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.01.18. | 23:22

Blaugrana pobedila Espanjol sa 2:0 u revanšu četvrtfinala Kupa kralja

Bila je to još jedna noć za pamćenje na Nou Kampu. Barselona se plasirala u polufinale španskog Kupa kralja pobedom od 2:0 nad gradskim rivalom Espanjolom, a navijači Blaugrane dočekali su i debi najnovijeg pojačanja Filipe Kutinja.

Izabrane vesti

Brazilac koji je dugo bio na meti Barselone, ušao je u igru u 68. minutu umesto Andresa Inijesta i gledaoci su ga dočekali gromoglasnim aplauzom. Naravno, od njega se tek očekuje da bude onaj koji pravi razliku.

A zašto je ovo bilo još jedno istorijsko veče na Nou Kampu? Zato što je Barselona, računajući i dve večerašnja, postigla ukupno 4.000 golova na svom stadionu u svim takmičenjima.

Ekipa Ernesta Valverdea je u ovaj duel ušla sa negativnim rezultatom iz prve četvrtfinalne utakmice, pošto je Espanjol na svom stadionu pobedio sa 1:0.

Očekivano, domaćin je od prvog zvižduka sudije Lahoza krenuo svom snagom napred, pa je delovalo da je samo pitanje trenutka kada će golman Espanjola biti primoran da kapitulira.

Igrao se deveti minut kada je Aleiš Vidal centrirao sa desnog krila, a Luis Suarez u padu glavom zatresao protivničku mrežu.

Ispostaviće se da je pogodak odluke pao već u 25. minutu, a postigao ga je ko drugi nego Lionel Mesi. Šutirao je Argentinac sa 20-ak metara, lopta je zakačila nekog od odrambenih igrača Espanjola, prevarila golmana i završila iza njegovih leđa.

U nastavku utakmice su i gosti probali da zaprete iz kontranapada nekoliko puta, ali je najbolju priliku ipak imala Barselona, kada je Mesi sa par metara glavom pogodio stativu.

 

 

 

 

 

Kup kralja, četvrtfinale:

Utorak:

Sevilja - Atletiko Madrid 3:1 (1:1), ukupno 5:2
/Eskudero 1, Banega 48ag, Sarabija 79 - Grizman 13/

Sreda:

Alaves - Valensija 2:1 (2:1, 0:0), penalima 2:3
/Munir 73, Sobrino 86 - Santi Mina 77/

Real Madrid - Leganes 1:2 (0:1), prvi meč 1:0

Četvrtak
Barselona - Espanjol 2:0 (2:0) prvi meč 0:1
/Suarez 9, Mesi 25/

(FOTO: Action Images)


tagovi

PrimeraLuis SuarezLionel MesiFilipe KutinjoEspanjolErnesto Valverde

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara