"ĐOSEP BERTOMEU"
"ĐOSEP BERTOMEU"

Barselona bojkotuje Fifu

Vreme čitanja: 1min | čet. 08.01.15. | 10:40

Predsednik Barse, Đosep Bertomeu, istakao je da će se odnosi sa Fifom nastaviti tek kada istekne kazna izrečena katalonskom gigantu...

ĐOSEP BERTOMEUBarselona neće moći da dovodi igrače do 2016. godine, po konačnoj odluci Suda za sportsku arbitražu (CAS), koja je doneta u decembru kada je odbijena žalba Katalonaca na ranije izrečenu kaznu Fife. Stoga je Barselona odlučila da iz protesta prekine bilo kakav kontakt sa svetskom kućom fudbala, a po rečima Đosepa Bertomeua, odnosi će ponovo biti uspostavljeni tek po isteku zabrane.

Barsa je kažnjena u avgustu ove godine zbog potpisivanja ugovora sa maloletnim fudbalerima iz inostranstva, a uz blokadu transfera u dva prelazna roka, Katalonci su morali da uplate i 450.000 švajcarskih franaka na račun Fifa.

Izabrane vesti

Bertomeu i njegovi saradnici su se na prekid odnosa odlučili uprkos činjenici da postoji još jedna šansa da Barseloni bude ukinuta ili bar ublažena kazna. Naime, švajcarski federalni sud je poslednja istanca koja je preostala Kataloncima posle odluke Suda za sportsku arbitražu.

Španski mediji očekuju da posle svega, Bertomeu pošalje oštro pismo predsedniku svetske fudbalske organizacije, Sepu Blateru, zbog stava koji je Fifa zauzela povodom ove situacije.

(FOTO: Action Images)


tagovi

ŠpanijaPrimeraLionel MesiFIFAĐosep Marija Bartomeu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara