""
""

Barselonini pobednici - Milanovi gubitnici

Vreme čitanja: 3min | sre. 20.02.13. | 17:05

Fenomen, Ibrakadabra, Rivaldo, Dinjo, Klajvert... Pogledajte ko je sve tokom karijere nosio dresove katalonskog i italijanskog giganta

 

Vrlo malo vremena ostalo je do novog „sudara svetova“ i novog velikog duela Milana i Barselone u prvom meču osmine finala Lige šampiona. Ono što je veoma zanimljivo jeste da su mnogi igrači Rosonera i Katalonaca tokom svojih bogatih karijera nosili dresove oba giganta, a ugledni španski list Marka izdvojio je listu najistaknutijih među njima:

Izabrane vesti

Rivaldo – Sjajne partije velikog majstora fudbala u dresu Deportiva toko 1997. godine doprinele su da Rivaldo za 24 miliona evra obuče dres Barselone, u kojem je proveo narednih pet sezona, i za to vreme rešetao mreže na sve strane. Sezona 2000/2001 bila je jedna od najboljih u karijeri ovog igrača, a u sezoni 2002/2003 postao je igrač Milana. Za Rosonere je odigrao 40 utakmica.

Ronaldo – Jedan jedini, “pravi“ Ronaldo, stigao je u katalonski klub 1996. godine iz PSV, i za samo godinu dana postao je najbolji strelac Primere u toj sezoni. Posle Intera i Real Madrida, Luis Nazario je postao igrač Milan 2007. godine, za sumu od oko osam miliona evra, međutim, mnogobrojne povrede nisu dozvolile Fenomenu da pokaže magiju koju je posedovao.

Ronaldinjo – Još jedan u nizu igrača koji je iz Barselone prešao u Milan. Posle fenomenalnih pet sezona, koliko je proveo u Barsi, brazilska superzvezda potpisala je ugovor sa Rosonerima. Italijani su iskeširali 25 miliona evra za jednog od najboljih igrača sveta u to vreme, a izgleda da je od celog transfera profitirala samo Barsa, s obzirom da Dinjo na San Siru nije pokazao ni delić one fudbalske magije koja ga je krasila godinama. U Barseloni Ronaldinjo je postigao 70 golova na 150 utakmicu, za Rosonere 20 golova u dve sezone.

Zlatan Ibrahimović – Jedan od najvećih avanturista na Starom kontinentu. Napadač reprezentacije Švedske postao je igrač katalonskog giganta 2009. godine, međutim, posle samo jedne sezone, 20 golova i 10 asistencija, nastupila je velika svađa sa tadašnjim trenerom Pepom Gvardiolom, koja je odlučila dalji tok karijere, koja je nastavljena upravo u Milanu, i to za 24 miliona evra.

Bojan Krkić – Španac srpskog porekla je za prvi tim Barselone igrao u periodu od 2007. do 2011. godine, ali nije pokazao ni trunku talenta o kojem je dugo vremena brujala cela fudbalska Evropa. Ove sezone stigao je u Milan na pozajmicu iz Rome, za koju je potpisao 2011. godine, i za sada na 23 utakmice postigao više nego skromna tri pogotka.

Patrik Klajvert – Za razliku od Bojana, ili čak Ronaldinja, Holanđanin je išao obrnutim putem, u svakom smislu te reči. Nekoliko spektakularnih sezona u Ajaksu otvorila su mu vrata Rosonera, za koje je igrao u sezoni 1997/1998, da bi već po završetku iste za sumu od oko devet miliona evra otišao u Španiju potpisao ugovor sa Kataloncima, gde je zablistao, i postao jedan od glavnih centarfora u Evropi. U Barsi je igrao do 2004. godine.

Mihael Rajziger – Na San Siro je stigao u sezoni 1996/1997, i zadržao se samo godinu dana. Odigrao je deset susreta zbog teške povrede, a onda je usledio odlazak u Barsu, gde mu je “svanulo“, odigrao sedam sjajnih sezona, preko 170 utakmica, i tako postao jedan od legendi španskog tima.

Vinston Bogarde – U Milanu je odigrao samo tri utakmice tokom 1997. godine, a potom je proveo dve sezone na Kamp Nou, da bi ga život kasnije odveo u Čelsi...

Sve u svemu, kako god da se okrene, u celoj priči profitirala je Barselona. Tokom godina odigrano je mnogo velikih duela ova dva tima, čak je i rezultatski Barsa bila bolja Rosonera, a pored pomenutih, igrači koji su nosili dresove oba tima su: Dugari, Van Bomel, Maksi Lopez, Đanluka Zambrota, Edgar Davids i Demetrio Albertini...

(FOTO: marca.com, Action Images)


tagovi

Bojan KrkićDugariĐanluka ZambrotaEvropaItalijaLiga šampionaMark van BomelMihael RajzigerMilanPatrik KlajvertPrimeraRivaldoRonaldinjoRonaldoSerija AŠpanijaVinston BogardeZlatan Ibrahimović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara