""
""

Barsi nije valjao, Murinjo i Gvardiola će se otimati za levog beka (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.10.16. | 09:36

Mladi Španac opčinio bogate premijerligaše

Pep Gvardiola je dobio prvu veliku bitku sa Žozeom Murinjom kada su se susreli u Premijer ligi. Uskoro ih u Liga kupu Engleske očekuje i druga, a treća bi mogla da se odigra na fudbalskoj pijaci zbog 21-godišnjeg Aleksa Grimalda. Levi bek Benfike je zaludeo mnoge bogate klubove, među kojima su i mančesterski rivali.

Izabrane vesti

Grimaldo još nije svezao ni celu sezonu u Benfiki, a već je postao jedan od najpoželjnijih mladih fudbalera u Evropi. Španac je prošle zime stigao u Benfiku iz Barselone čiju školu je prošao, ali nije dobio šansu na Kamp Nouu. Benfika ga je šest meseci pre isteka ugovora sa Kataloncima kupila za svega 1.500.000 evra, a sada joj se smeši višestruka zarada. Grimaldo ima ugovor do 2021. godine sa Orlovima i otkupnu kaluzulu od 60.000.000 evra.

Ipak, veruje se da Benfika ne bi insistirala na tom limitu i da bi dala popust. Određeni procenat od obeštećenja ide i Barseloni koja je ubacila takvu kaluzulu kada je prodavala Grimalda. Ali se nije osigurala povratnom klauzulom da ima pravo preče kupovine po fiksnom obeštećenju u slučaju da želi da vrati mladog Španca. Posle Beljerina, Barsa se prelako odrekla još jednog svog studenta...

Mančester Siti je prvi bacio oko na Španca i slao je skaute na početku sezone da prate njegove igre. Koliko je Grimaldo interesantan Građanima govori i podatak da je Gvardiola lično u društvu brata Perea išao u Lisabon da se uveri u kvalitet mladog zemljaka. Ali Murinjo je u poslednje vreme takođe zagrizao za Grimalda. Junajtedovi posmatrači su sinoć bili na meču Benfike protiv Feirensea i mogli da se uvere da je mladi defanzivac nešto posebno. Grimaldo je odigrao odličnu partiju koju je začinio golom iz slobodnjaka na kraju.

Upravo dobro izvođenje prekida i sposobnost da igra i na ofanzivnijim pozicijama od levog beka daju Grimaldu dodatnu vrednost i čine ga interesantnim za velike klubove. Murinjo ima Blinda, Šoa i Roha na pozicijama levog beka, ali dvojica do njih trojice bi mogli da dobiju šut kartu sa Old Traforda. Kod Gvardiole se Kolarov i Kliši menjaju uz levu aut liniju, ali Katalonac veruje da je Grimaldo nešto posebno i šansa koju ne treba popustiti.


tagovi

Aleks GrimaldoBenfikaEngleskaEvropaMančester SitiPortugalPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara