""
""

Barsina misija broj jedan: Pronaći novog Larsona! Šest kandidata čeka poziv

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.10.13. | 19:15

Trener Martino želi klasičnog golgetera koji bi prihvatio ulogu rezerviste i uskakao u igru kada Barselona prelazi na plan B, kao što je to nekada radio Šveđanin. Potencijalna pojačanja su: Samaras, Kardoso, Klose, Trezege, Santa Kruz i Valdez

Barselona melje redom, a trener Herardo Tata Martino obara rekorde. Dočekan s velikom dozom skepse u trenucima kada je došao kao vatrogasac posle odlaska Vilanove, Martino je napravio kaznenu ekspediciju od Barse.

Izabrane vesti

Argentinski stručnjak nije mnogo menjao sistem igre, nije dovodio „svoja“ pojačanja, ali njegova trenerska ruka je ipak vidljiva. Barselona više ne robuje posedu lopte i ne drži se slepo sistema tiki-taka koji su negovali Gvardiola i Roura. I dalje je to ista Barsa, sa istim igračima, ali nešto drugačija nego pre dolaska Martina.

Uprkos sjajnim rezultatima, Martino ima svoje ideje koje želi da što pre implementira u ekipu. Ne želi da dođe u situaciju u kojoj je Barsa bila nekoliko puta pre njegovog dolaska. To su oni momenti protiv Intera, Milana ili Bajerna, kada je Barselonin sistem igre bio totalno pročitan i onesposobljen od strane rivala i kada je ekipa zavisila od individualnog učinka Lea Mesija. Martino ne želi da mu se to ponovi i planira da stvori „plan B“ za takve situacije, kao što je to imao i Rajkard.

Tada je Rajkard u trenucima kada ne ide u igru ubacivao klasičnog golgetera Henrika Larsona i Barsa bi menjala stil igre. Uostalom, Ligu šampiona u finalu protiv Arsenala mu nisu doneli ni Ronaldinjo, ni Eto, ni Deko, već čudesni Larson. Nešto slično želi i Tata Martino i zato je klubu dao zadatak da mu pronađe „devetku“ koja će uskakati u trenucima kada ne ide.

Taj igrač mora prihvatiti uslov da će u većini mečeva sedeti na klupi, mora biti jeftin i mora ipak moći da se prilagodi nekim Barsinim navikama u igri. Krug kandidata je sveden na šest imena, a zanimljivo je da su trojica od njih Paragvajci koje Martino dobro poznaje, jer je nekada radio kao selektor ove zemlje.

Barsini pikovi su: Oskar Kardoso, Nelson Valdez, Roke Santa Kruz, Jorgos Samaras, David Trezege i Miroslav Klose.

Nelson Valdez je dugo igrao u Španiji, Martino ga poznaje i trenutno je član Al Džazire, a već je istakao da bi se rado odrekao katarskog bogatstva, ako ga Katalonci pozovu. Drugi pragavjaski pulen Oskar Kardoso je i letos bio na izlaznim vratima Benfike, a podjednako je uspešan i na zemlji s loptom i u skok igri. Ono što Martino traži. Treći Paragvajac je Roke Santa Kruz koji može da napusti Malagu zbog dugovanja koje klub ima prema njemu.

Miroslav Klose je već godinama meta Barse, ističe mu ugovor s Laciom i ne bi bilo prepreka da uskoči u Larsonovu ulogu. Baš kao i David Trezege koji brani bolje Martinovog omiljenog kluba Njuels Old Bojsa. Na kraju, tu je i Samaras, koji je igrama u Seltiku često mučio Barselonu i osvojio srca njenih navijača. On čak i vodi u anketi katalonskih medija na pitanje: Koga špica želite u Barseloni? 

(FOTO: Action images)


tagovi

David TrezegeEvropaHenrik LarsonJorgos SamarasMiroslav KloseNelson ValdezOskar KardosoPrimeraRoke Santa KruzŠpanijaTata Martino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara