Bartomeu: Pogba neće doći, a Mesi će završiti karijeru u Barseloni

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.10.18. | 15:00

„Gvardiola je genije i vrata njegove kuće su mu uvek otvorena“, podvlači prvi čovek Katalonaca

Predsednik Barselone Đozep Marija Bartomeu dao je veliki intervju britanskom Tajmsu (u susret derbiju s Totenhemom u Ligi šampiona) u kojem je "pročešljao" nekoliko tema vezanih za aktuelna dešavanja na Nou Kampu.

Za početak, dotakao se najboljeg - Lionela Mesija
"Mesi ne želi da nas napusti, a naš projekat je da ga pretvorimo u fudbalera jednog kluba i okružimo sa najboljim svetskim igračima. Ne želimo da prodamo najvećeg fudbalera kojeg imamo", ističe Bartomeu.

Izabrane vesti

Prvi čovek Katalonaca negira da je ponudio Džerija Minu i Andrea Gomeša u zamenu za Pola Pogbu tokom leta.
"Nisam pregovarao s Vudvordom, to su sve same glasine. Kada klub ne želi da proda igrača, on ga ne prodaje. I mislim da će Pogba još dugo nositi dres Mančester Junajteda jer veliki klubovi žele da zadrže velike fudbalere."

Dotakao se Bartomeu i sada već famoznog meča sa Đironom u Majamiju.
"Igraćemo samo ako se ostale strane slože, ali mislim da je za Primeru dobro da se širi i preko Atlantika."

O mogućem povratku Pepa Gvardiole na klupu Barselone kaže:
"On je genije i vrata njegove kuće na Nou Kampu su mu uvek otvorena. Kad god poželi. Pre neki dan sam pročitao negde da želi u budućnosti da vodi La Masiju, što mi zvuči kao idealna opcija. To smo mu i ponudili kada nam je saopštio da odlazi jer je umoran od pritiska javnosti. Njegov povratak bi bio velika stvar za Barselonu. Siguran sam."

Na kraju, malo i o ambicijama Barselone ove sezone.
"Glavni cilj je uvek Primera, mada je i Liga šampiona privlačna sama po sebi. Prošle sezone smo izgubili po meč u svakom od tri takmičenja koje smo igrali, jedna je bila u Ligi šampiona, ali bila je to sjajna sezona", zaključio je Bartomeu.

Foto: Action Images


tagovi

Đozep Marija Bartomeu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara