""
""

Baš je moćna ova Argentina! Bum-bum-bum i Bolivija na kolenima za pola sata (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 15.06.16. | 08:45

Klaudiju Bravu bušne ruke, ali Čile ima Vargasa i Aleksisa da operu fleke... Gaučosi zatvorili prvu fazu Kope odličnim izdanjem protiv Bolivije, uz dosta promena u sastavu pred početak druge faze...

Strašno izgleda ova Argentina! A još kako su Brazil i Urugvaj ispali, a Čile i dalje traži pravu formu, ne vidimo ko bi mogao da zaustavi ovakve Gaučose. Uz nešto izmenjen sastav od onog koji Herardo Martino obično šalje na teren Argentina je ponovo rutinski i lakoperno pregazila Boliviju za samo pola sata i odličnim izdanjem ubrizgala dodatnu dozu samopouzdanja pred početak druge faze - 3:0. 

Izabrane vesti

Sve je već bilo gotovo praktično pre nego što su se igrači dobro rastrčali. Već u 13. minutu Erik Lamela izveo je slobodan udarac sa skoro 25 metara, a lopta je zakačila Bolivijinog centarfora Jasmanija Duka, promenila pravac i završila iza leđa golmana Lampea.

Nije prošlo ni 120 sekundi, a Argentina je već vodila sa 2:0. Ronkalja je započeo akciju po desnoj strani, poslao opasan centaršut, ali se Iguainov pokušaj glavom završio neuspelim. Odbitak je, ipak, pokupio Laveci za uvećanje vođstva.

Ali tu nije bio kraj. Već u 32. minutu Argentina je ponovo zatalasala mrežu protivnika i postavila konačni rezultat. U akciji ponovo je učestvovao Laveci, ovog puta kao asistent, a strelac posle njegovog udarca bio Viktor Kuesta.

Drugo poluvreme Martino je iskoristio da na teren pošalje Lionela Mesija, ali će obaranje rekorda po broju postignutih golova u nacionalnom timu, koji drži legendarni Gabrijel Batistuta, morati da sačeka drugu priliku. 

Da nije bilo Klaudija Brava, Čile bi verovatno mnogo lakše izašao na kraj sa Panamom. Ovako, golman Barselone prikazao je možda i najslabiju partiju u poslednjih nekoliko godina, pošto je bio direktan krivac za oba gola Paname, ali je na kraju branilac titule ipak uspeo da slavi sa 4:2.

Sve zahvaljujući tandemu Aleksis Sančez – Eduardo Vargas, koji je sa po dva gola sprečio još jednu senzaciju.

Sve je počelo katastrofalno loše po Čile. Već u 5. minutu Panamin vezista Migel Kamargo poslao je bombu sa gotovo 30 metara i iz Brava izvukla ono najlošije. Međutim, stvari su se brzo promenile. Čile je odigrao jednu vrhunsku akciju i dobro promešao kompletnu odbranu Paname, a Vargas se našao na pravom mestu u pravom trenutku i odbitak pretvorio u gol.

Već do odlaska na veliki odmor Čile je napravio zaokret u rezultatu. I ovog puta strelac je bio Vargas, ali na asistenciju Busežura.

Osvajač Kopa Amerike iz prošle godine nije se tu zaustavio, već je nastavio da rešeta mrežu protivnika. Samo deset minuta po ulasku u drugi deo Vargas je namestio gol Sančezu i činilo se da će Panama potonuti skroz. Ali nije.

Ponovo je Bravo svojom lošom reakcijom udahnuo život Panami, samo ovog puta iz daleko bezazlenije situacije, kada je Abdeil Arojo upisao gol. Panika je zavladala terenom u poslednjih 15 minuta meča, jer su se mnogi uplašili da bi moglo da se dogodi novo čudo. Ipak, isto je sprečio Sančez drugim pogotkom na meču, minut pre kraja utakmice.

Argentina će u nastavku takmičenja igrati protiv Venecuele, a Čile će koplja ukrstiti sa Meksikom. Oba meča na programu su 18. juna. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

reprezentativni fudbalreprezentacija Čileareprezentacija ArgentineKopa Amerika 2016Ezekijel LaveciErik LamelaEduardo VargasAleksis Sančez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara