Bastino prokletsvo Lige šampiona: Tri pokušaja sa Zvezdom, dva puta sa Udinezeom i jednom sa Lacijem...

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.05.18. | 21:17

Svaki put eliminacija u kvalifikacijama. Srećom, ovoga puta ih neće biti…

Dušan Basta i Liga šampiona - još uvek nedosanjan san. Ali, vreme je da se i to promeni. Srpski reprezentativni bek pokušaće sa svojim Lacijem da izbori toliko dugo učešće u elitnom klupskom takmičenju.

Boljeg trenutka za skidanje neke vrste prokletstva od ovog neće biti. Basta je do sada u karijeri pet puta igrao u kvalifikacijama za Ligu šampiona i nije uspeo. Tri puta je eliminisan sa Crvenom zvezdom, dva puta sa Udinezeom i jedom sa Lacijem. Srećom, ovoga puta timovi iz četiri najjače obezbeđuju direktan plasman.

Izabrane vesti

Do kraja sezone su ostala još dva kola. Prvo sledi gostovanje Krotoneu, a onda i meč odluke sa Interom na Olimpiku, kada će najverovatnije biti vođen direktan okršaj za četvrto mesto u Seriji A.
„Dva najvažnija meča su ispred nas. Potreban nam je poslednji napor, da ostavimo povrede i probleme iza sebe. Ja i ceo tim verujemo da možemo do Lige šampiona. Postoji velika želja za tim. Između ostalog više nema kvalifikacija. Mislim da smo imali dobru godinu”, rekao je Basta.

Srpski defanzivac ulazi u poslednju godinu ugovora sa Rimljanima. Nije isključeno da se ovog leta povuče priča oko odlaska iz Rima.
„U životu se nikada ne zna, ali ja sam srećan ovde. Dobrom mi je u Laciju”, kratko je poručio Basta, ali i jasno otkrio kakve su mu želje kada je u pitanju sledeća sezona.

Lacio u ovom trenutku drži toliko željeno četvrto mesto sa dva boda više od Intera. Ukoliko slavi u predstojećem kolu, u poslednjem će mu biti dovoljan i jedan bod za overu plasmana u Ligu šampiona.

Foto: Star Sport


tagovi

Dušan Basta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara