Bečki derbi: Frka u Rapidu, Austrija mirnija

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.09.18. | 10:44

Tradicija na strani domaćih, ali...

Za prave Bečlije on je jednako, ako ne i važniji od Mozzart kugli, Sigmunda Frojda ili Šenbruna. Jedan od najstarijih fudbalskih gradskih derbija na svetu igra se u 17 časova u jednom od najlepših gradova na kugli zemaljskoj. I to na Alijanc, to jest Vesštadionu koji je pre dve godine zamenio legendarnog Gerharda Hanapija.

Domaćin susreta koji se igra u okviru sedmog kola tamošnje Bundeslige je Rapid, a gost Austrija. Bečki derbi ima više od veka povesti, pošto je počeo još davne 1911, a do sada su odigrana 322 susreta, od čega 290 u prvenstvu. Malo je gradskih derbija koji mogu da se porede sa istorijom i tradicijom ovog bečkog.

Izabrane vesti

Ali tradicija u modernom fudbalu nimalo ne pomaže, šta više, tako da za ovu bet analizzu treba pogledati šta se dešava u bliskoj prošlosti. Pa smo tako došli do podatka da Austrija nije pobedila na poslednih šest gostovanja, a nije uspela da postigne gol na poslednja četiri gostovanja u Bundesligi.

Rapid je pritom opasan domaćin koji je na svom Alijancu doživeo samo jedan poraz na poslednjih 12 utakmica u okviru austrijskog šampionata. Poslednji bečki derbi je odigran ove godine u aprilu kada je Rapid slavio na gostovanju Austriji (4:0).

Ipak, treba biti oprezan sa kecom. Tako bar tvrdi Igor Jović, trener u Austriji.
"Austrija ulazi mirnija u derbi. U Rapidu je velika frka zbog navijača koji stalno traže smenu trenera i pored činjenice da su obezbedili plasman u Ligu Evrope", rekao je Jović za TIP Novosti.

AUSTRIJA 1 - 7. KOLO:

Subota

Sankt Pelten - Salcburg 1:3 (1:1)
Admira - Šturm 2:3 (1:1)
Hartberg - Altah 2:1 (0:0)

Nedelja

14.30:  (1,90) Volfzberger  (3,35)  Vaker Inzbruk (3,90) 
14.30:  (3,60) Materzburg  (3,30)  LASK (2,00) 
17.00:  (1,95) Rapid  (3,45)  Austrija (3,60) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

AustrijaAustrija 1RapidAustrija Beč

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara