""
""

Belgija ima tajno oružje za EURO (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.03.16. | 19:45

Pored toga što su Crveni đavoli prethodnih godina sastavili fantastičan tim, selektor Vilmots sprema iznenađenje za sve protivnike u Francuskoj

Posao selektora Belgije je jedan od najtežih u svetu fudbala poslednjih godina. Posle godina neuspeha, Belgijanci su napravili smenu generaciji i lansirali fanastičan tim od kojeg se očekuje da narednom EP u Francuskoj dostigne vrhunac i da kao favorit iz senke čak napadne titulu.

Izabrane vesti

Selektor Mark Vilmots ima sjajan tim na raspolaganju. Dvojicu golmana koji brane za Čelsi i Liverpula. Odbranu čiji igrači nastupaju za najjače klubove iz top evropskih liga. Vezni red sa Vicelom, Najngolanom, Dembeleom, Felainijem i ostalima govori sam za sebe, a u napadu ima De Brujnea, Azara, Bentekea, Lukakua… Gotovo na svakom mestu u timu, Vilmots ima po dvojicu sjajnih igrača. Biće pakleno teško za igrače iz drugog plana da se uguraju u tim Belgije za EP u Francuskoj narednog leta.

Međutim, belgijska javnost tvrdi da je Vilmots spremio i tajno oružje za smotru evropskog fudbala u Francuskoj. Reč je o momku rođenom 1996. godine, koji igra za Betis i ime mu je Šarl Musonda Žunior.  

Musonda je sin Šarlija Musonde, nekadašnjeg reprezentativca Zambije koji je 10 godina igra za Anderleht. U vreme dok je igrao za Belgiju, rodio se naslednik Šarli Žunior. Prošao je sve selekcije Belgije i Anderlehta, a sa 16 godina ga je ugrabio Čelsi. Nastavio je razvoj u klubu sa Stamfrod Bridža i prošlog januara otišao na pozajmicu Betis.

Došao je u Španiju na mala vrata i kao i većini Čelsijevih fudbalera na pozajmicama, nije mu se predviđala neka ozbiljna uloga i minutaža u Betisu. Međutim, od dolaska na Viljamarin, odigrao je svaki minut. Ukupna četiri meča i za to vreme je uspeo da oduševi špansku i belgijsku fudbalsku javnost. Musonda je neuhvatljiv dribler, igra na krilnoj poziciji i neverovatnim driblinzima je opčinio ljubitelje fudbala.

Toliko da je selektor Mark Vilmots doputovao u Španiju na razgovor sa njim i najverovatnije će ga pozvati na sledeće reprezentativno okupljanje. A u Čelsiju zadovoljno trljaju ruke jer će narednog leta dobiti pojačanje koje ih neće ništa koštati…

(FOTO: Action images)


tagovi

ŠpanijaŠarli Musondareprezentativni fudbalFudbalska reprezentacija BelgijePrimeraPremijer ligaEvropaEURO 2016EngleskaČelsiBetisBelgija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara