"Marijano u duelu sa Nejmarom "
"Marijano u duelu sa Nejmarom "

Beljerin (za sada) ostaje san, Barsa opet našla desnog beka u Sevilji

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.06.16. | 17:34

Sprema se trampa. Od petorice bekova, u Barseloni ostaje samo jedan

Marijano u duelu sa Nejmarom

Barselona je sanjala Ektora Beljerina kao zamenu za Danija Alvesa, ali će morati da pričeka na povratak deteta kojeg se olako odrekla. Desni bek najverovatnije stiže iz Sevilje… Opet! 

Izabrane vesti

Pre osam godina je Barselona dovela Alvesa iz Sevilje i napravila jednu od najboljih investicija u istoriji kluba. Brazilac je bio nezamenjiv uz desnu aut liniju, osvojio je sve što se moglo osvojiti i rešio je da ode u Juventus. Njegova zamena bi trebalo da stigne iz istog kluba. Čak je i reč o Alvesovom zemljaku.

Prvi kandidat da popuni Alvesovu poziciju je Marijano iz Sevilje. Brazilski desni bek je ostavio sjajan utisak posle samo godinu dana u klubu iz Andaluzije i Barselona se zainteresovala. Lokalni mediji u Sevilji navode da je dogovor blizu i da će se Marijano uputiti na Kamp Nou dok će u suprotnom pravcu otići koji milion evra i još jedan brazilski desni bek - Daglas. Od Daglasa su više očekivali u Kataloniji posle dolaska iz Sao Paula, ali nije iskoristio malobrojne šanse koje su mu se ukazale.

Sevilja je dala zeleno svetlo da Marijano može u Barselonu i istovremeno se nada da će uspeti da oživi karijeru Daglasa, a onda ga po oprobanom receptu proda za veću cenu kao što je to često činila ranije. Interesantno, Daglas je bio želja Seviljinog direktora Monćija još dok je igrao za Sao Paulo.

Ipak, pretpostavlja se da će 30-godišnji Marijano biti samo prelazno rešenje Barselone za narednu sezonu. Prioritet ostaje Ektor Beljerin iz Arsenala, ali to je u ovom trenutku nemoguća opcija. Venger ne želi da proda sjajnog Španaca i čak mu sprema dugoroačn ugovor kojim bi ga blindirao na Emiratima.

Sve podeća na slučaj sa Seskom Fabregasom koji je kao dete Barselone otišao u Arsenal i tamo eksplodirao, pa su ga Katalonci vratili nazad po paprenoj ceni 2011. godine. Upravo u tom transferu Fabregasa je kao kusur bio uključen Beljerin. U Kataloniji nisu bili svesni šta gube i ponovo su napravili istu grešku, a Venger je nanjušio da je brzonogi Španac materijal za vrhunskog igrača. Sada Barsa opet mora da debelo plati za ispravljanje greške i verovatno će u nekoliko narednih prelaznih rokova vršiti pritisak na Arsenal kao u slučaju Fabregasa.

Zato se prvak Španije okrenuo jeftinijem rešenju u vidu Marijana. Inače, posle Alvesa i pomenutog Daglasa, još jedan desni bek je na izlaznim vratima Barselone. Reč je o Alešu Vidalu koji je prošlog leta došao baš iz Sevilje kao veliko pojačanje, ali ni on se nije snašao. Čeka se i transfer levog beka Adrijana u Lacio, a i on je u Barsu došao iz Sevilje. To znači da Katalonci ostaju samo sa jednim bekom iz prethodne sezone - Đordijem Albom.

(FOTO: Action images)

 


tagovi

ŠpanijaSeviljaPrimeraPremijer ligaMarijanoletnji prelazni rok 2016EvropaEngleskaEktor BeljerinDaglasArsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara