""
""

Berbatov – majstor kad vreme curi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.01.14. | 16:02

Kao januara 2009. kad ga je poslednjeg dana prelaznog roka Ferguson doveo u Junajted, Bugarin će u Monaku dobiti priliku da vaskrsne posle neslave epizode u Fulamu

Mali korak za Monako - veliki za Dimitra Berbatova. Dolazak Bugarina u Kneževinu jedna je od udarnih vesti poslednjeg dana zimskog prelaznog roka u Evropi, uz utisak da je u ovom poslu više profitirao igrač nego klub.

Na zalasku karijere, kad baš nije u poziciji da bira (u četvrtak napunio 33 godine), doskorašnji napadač Fulama dobio je savršeni rođendanski poklon u vidu poziva za selidbu u mondensko mesto. Pakovanje stvari i pod oznakom „hitno“ odlazak na jug Francuske trebalo bi da su mu pali lakše od jurcanja za loptom po engleskim stadionima, gde je ove sezone postigao tek pet golova na 18 utakmica.

Izabrane vesti

Da ne bude pogrešnih tumačenja, Berbatov je vrhunski kalibar, majstor, reklo bi se umetnik pred tuđim golom. No, njegovo vreme je prošlo i dilema je može li opet da trese mreže nepodnišljivo lako kao u doba kad je veselio navijače Leverkuzena, Mančester junajteda ili Totenhema, koji je do juče planirao da ga vrati.

U Monaku smatraju da je odgovor na pređašnje pitanje potvrdan, poverili su mu zadatak biti da odmeni Radamela Falkaa. Bar do kraja sezone, dok Kolumbijac ne zaleči povredu ligamenata i vrati se na teren. A čak Berbatov nije bio prva opcija Klaudija Ranijera u paničnoj potrazi za centarforom usled jezive povrede Tigra, strelca 11 golova na 19 utakmica u svim takmičenjima. Izvisio je Italijan za Džeksona Martineza (Porto), Ćićarita Ernandeza (Mančester junajted), Mirka Vučinića (Juventus) i kad nije imao kud okrenuo se iskusnom napadaču Fulama.

Za sada nema informacija o tome koliko će novca zarađivati Barbatov u Monaku, mada imajući u vidu da klubom rukovodi ruski milijarder Dmitrij Ribolovljev jasno je da će osim biografije (tri kluba iz Premijer lige) obogatiti i bankovni račun.

A ko zna – možda Berbatov na stadionu Luj Drugi postane Dimitar Prvi. Uostalom, Bugarin je možda najbolja protivteža utisku da se u zimskom prelaznom roku vuku iznuđeni ili pogrešni potezi potezi. Njega je Aleks Ferguson, takođe poslednjeg dana zimske pijace, 2009. doveo iz Totenhema na Old Traford za spektakularno obeštećenje od 31 milion funti i sve dok momak iz Blagoevgrada nije postigao het-trik protiv Liverpula stajala je nad njim senka sumnje da li je vredan tog novca.

Zato, ako jednom ili dvaput matira Salvatorea Sirigua u derbiju sa Pari Sen Žermenom (9. februara) eto prilike da Dimitar Berbatov zadivi fudbalsku Evropi i vrati se na staze stare slave, jer nije mali broj znalaca koji su u poznim igračkim godinama vaskrsli.

Ko je pomenuo Henrika Larsona, Luku Tonija, Martina Demikelisa, Van der Sara...?

(FOTO: Action images)


tagovi

Zima 2014MonakoLiga 1FrancuskaEvropaDimitar Berbatov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara