""
""

Berluskoni naredio: Kaka!

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.06.13. | 12:29

Gazda Rosonera neće više da čeka na povratak nekadašnjeg jubimca i želi što pre da okonča posao. Keisuke Honda pristao na transfer u Milan

Silvio Berluskoni je napravio kompromis i popustio pod Galijanijevim pritiskom kada je u pitanju status trenera Maksa Algerija, pa je stručnjak iz Toskane dobio još jednu šansu. Ali, sada će i Galijani morati da se oduži gazdi i kako zna i ume vrati nekadašnjeg miljenika navijača Milana, Rikarda Kaku na San Siro.

Izabrane vesti

Kako pišu mediji na Apeninima, Berluskoni je izdao naredbu Galijaniju da što pre krene u pregovore sa Realom i dovede Kaku u Milan. Jedan od uslova da Alegri ostane na klupi Milana je bio i da prihvati Berluskonijev savet da promeni taktiku sa 4-3-3 na 4-3-1-2, što je omiljena formacija gazde Rosonera. Taj sistem igre bi bio idealan za Kaku koji je najsvetlije trenutke karijere doživeo igrajući na mestu polušpica.

Sada je na Galijaniju da ubedi Madriđane da spuste cenu i puste Kaku na San Siro. Međutim, to će mnogo zavisiti i od novog trenera Reala. Ako to bude Karlo Anćeloti, što je najrealnija ocija, onda će Kaka verovatno imati želju da ostane u Madridu i ponovo radi sa trenerom koji je od njega napravio najboljeg igrača sveta.

U međuvremenu, Milan je izgleda završio posao na dovođenju još jednog pojačanja. Dogovoren je dolazak japanskog veziste iz moskovskog CSKA, Keisukea Honde. Reč je o igraču koji je bio blizu prelaska u Milan leta 2010. godine, ali se transfer izjalovio. Njemu ugovor sa CSKA ističe u decembru i u januaru će doći kao slobodan igrač, ali postoji opcija i da ga Milan dobije ovog leta uz simbolično obeštećenje.

Takođe, očekuje se da ovih dana Rosonere pojača i vezista Sampdorije, Andrea Poli, a radi se i na dovođenju prvotimaca Torina, Anđela Ogbone i Alesija Ćerćija. Želja je i Josip Iličić iz Palerma, ali problem za Rosonere je što je Bajer iz Leverkuzena spreman da više plati Palermu za sjajnog Slovenca. On je takođe i na listi želja Fiorentine. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Adrijano GalijaniAlesio ĆerčiAndrea PoliAngelo OgbonaCSKA MoskvaEvropaItalijaJosip IličićKakaKeisuke HondaMasimilijano AlegriMilanPremijer ligaPrimeraReal MadridRusijaSerija AŠpanijaTransferi 2013

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara