Bernardeski ukrao slavu Ronaldu i sprečio senzaciju u Veroni! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.08.18. | 19:54

Juventus tek posle preokreta savladao Kjevo sa 3:2 u premijernoj utakmici nove sezone Serije A

Počela je era Kristijana Ronalda u Juventusu, ali junak pobede nad Kjevom u Veroni od 3:2 bio je Federiko Bernardeski! Rezervista gostujuće ekipe je u trećem minutu sudijske nadoknade pogodio sa par metara posle odličnog dodavanja Aleksa Sandra.

Upoznao se portugalski majstor sa Serijom A, udario je odmah u zid i video da će mu možda čak i biti teže da postiže golove u Italiji nego što je to bio slučaj u Primeri, pa i Premijer ligi. I stalno su ga udvajali, nekada je imao i po trojicu čuvara na leđima, a na prvoj utakmici nije uspeo da se upiše u strelce. 

Izabrane vesti

Utisak je i da su maltene svi igrači iz Juventusovo manevra pokušavali da sami završe akcije u kojima je možda bilo logičnije da asistiraju, valjda pokušavajući da se pokažu pred novim superstarom u ekipi. Ali, valjda je i to normalno i vremenom bi stvari trebalo da "legnu" na mesto. 

Napao je Juventus odmah posle prvog sudijskog zvižduka i to mu se isplatilo već u trećem minutu, kada je posle slobodnog udarca Sami Kedira uspeo da pogodi sa sedam metara. Tada je verovatno većini navijača kroz glavu prošla misao – “koliko će biti razlike do kraja meča?”.

Ali, tako nisu mislili fudbaleri Kjeva, koji su, kako je vreme odmicalo skidali sa sebe Juventusov pritisak i krenu napred ka golu Vojćeha Ščensnog. Namirisali su Leteći magarci šansu da iznenade Juventusovu zadnju liniju i to im je pošlo za rukom.

Igrao se 38. minut kada je Emanuele Đakerini sjajno centrirao, Bonući je zaboravio Marijusa Stepinskog, a ovaj sjajnim trzajem glavom doneo radost domaćin navijačima.

Inače, prvu šansu u Seriji A, Ronaldo je propustio u 18. minutu kada je sa penaltika šutirao tik pored desne stative. Bilo je jasno da je Ronaldo željan da se dokaže već u prvoj takmičarskoj utakmici u dresu Stare dame.

Ali, stvari su baš krenule po zlu za Juventus u 55. minutu kada je pomalo izgubljeni i fizički još nespremni Kanselo napravio penal, a Đakerini pogodio mrežu bivšeg kluba za veliki preokret i vođstvo.

Velika nervosa uvukla se u redove Juventusa, Ronaldo je sve češće imao loptu u nogama i pretio sa distance. Ipak, u 75. minutu Stara dama uspela je da izjednači posle kornera i autogola Matije Banija.

Dao je Juventus ubrzo i treći gol, postigao ga je rezervista Mario Mandžukić, ali ga je sudija Paskva posle gledanja video snimka poništio zbog Ronaldovog igranja rukom. Inače, u timu Kjeva starteri su bili srpski internacionalaci Ivan Radovanović i Nenad Tomović i u većem delu utakmice dobro su se nosili sa protivničkim fudbalerima. 

SERIJA A - 1. KOLO

Subota
Kjevo - Juventus 2:3 (1:1)
/Stepinski 38, Đakerini 56pen - Kedira 3, Bani 75ag, Bernardeski 90+3/

20.30: (2,75) Lacio (3,35) Napoli (2,55)

Nedelja
18.00: (3,50) Torino (3,45) Roma (2,10)
20.30: (2,30) Bolonja (3,10) SPAL (3,35)
20.30: (2,50) Parma (3,10) Udineze (3,00)
20.30: (6,00) Sasuolo (4,00) Inter (1,57)
20.30: (2,25) Empoli (3,20) Kaljari (3,35)

Ponedeljak
20.30: (1,38) Atalanta (4,70) Frozinone (8,50)

* Kvote su podložne promenama

Foto: Printscreen


tagovi

Federiko BernadeskiNenad TomovićKristijano Ronaldo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara