"Sudani"
"Sudani"

Asteras neutralizovao bombu Torea, Sudani i Dinamo uništili Astru, Sorijanov plotun oduvao Seltik! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 18.09.14. | 20:59

Inter slavio protiv Dnjepra minimalcem, Borusija Menhengladbah i Viljareal igrali 1:1, PSV bolji od Estorila - 1:0...

Sudani

Liga Evrope počela je širom Evrope, prvih 12 utakmica je odigrano, a nama će svakako biti najinteresantnija dešavanja u Grupi C, gde se nalazi i srpski vicešampion, Partizan.

Izabrane vesti

Da će borba za proleće u Grupi C biti izuzetno napeta i tesna govori podatak da je u prva dva meča viđeno samo dva pogotka i isto toliko nerešenih ishoda! Na stadionu JNA Parni valjak i Totenhem igrali su bez golova, dok je u Istanbulu Bešiktaš imao trijumf nad Asterasom na tacni, ali su Grci u poslednjim trenucima stigli do izjednačenja i velikog boda!

Domaćin je na prelep način stigao do vođstva, a prvi pogodak na meču viđen je u 33. minutu, kada je Tore prelepim udarcem sa nekih dvadesetak metara probušio mrežu golmana Kosickog. Ipak, fudbaleri Asterasa se nisu predavali, pa su do kraja susreta uspeli da stignu do remija preko Parea i još jednog iznenađenja. 

Za razliku od srpske prestonice, gde je bilo dosta uzbuđenja, ali ne i pogodaka, na Maksimiru je viđeno čak šest komada! Od toga pet u mreži rumunske Astre, a trostruki strelac bio je napadač Arbi Hilaji Sudani! Hrvatski šampion istresao je iz gaća rumunski tim, koji je u Zagrebu zadesila prava katastrofa - 5:1. 

Sudani je sva tri pogotka postigao gotovo na identičan način - iz ubačaja sa desne strane, dva puta glavom i jednom nogom. Astra je bila apsolutno nadigrana već posle 45 minuta, a so na ranu dodali su Enrikez polovinom drugog dela i Ćorić u samom finišu susreta. Gol utehe postigao je Čitu u 82. minutu meča. 

U Grupi F Inter je kao gost bio bolji od Dnjepra minimalnim rezultatom, a jedini pogodak na meču postigao je D'Agostino u 71. minutu, posle ogromne gužve u kaznenom prostoru Ukrajinaca.

Interesantno je bilo u susretu koji su u Salcburgu odigrali Red Bul i Seltik, koji je na kraju završen rezultatom 2:2. I pored činjenice da su gosti iz Škotske imali vođstvo u dva navrata, Salcburg je uspevao da se vrati u život, a posebno upečatljiv ostao je drugi pogodak domaćina, koji je postigao Sorijano. Naime, igrao se 78. minut, kada je austrijski klub imao slobodan udarac sa nešto manje od 30 metara. Uigrana akcija otvorila je put Sorijanu da pošalje raketu u mrežu rivala, a ona je pogodila metu i kompletan stadion bacila u trans!

GRUPA A:

Borusija Menhengladbah – Viljareal 1:1 (1:0)
/Herman 21 – Uče 68/

Apolon – Cirih 3:2 (2:0)
/Papulis 9, Gulon 40, Koh 87 ag – Rikan 50, Japi-Japo 54/

GRUPA B:

Klub Briž – Torino 0:0

Kopenhagen – Helsinki 2:0 (0:0)
/Jorgensen 68, 81/

GRUPA C:

Partizan – Totenhem 0:0

Bešiktaš – Asteras 1:1 (1:0)
/Tore 33 - Para 88/

GRUPA D:

Salcburg – Seltik 2:2 (1:1)
/Alan 36, Sorijano 78 – Vakaso 14, Braun 60/

Dinamo Zagreb – Astra Đurđu 5:1 (3:0)
/Sudani 17, 24, 45+1, Enrikez 70, Ćorić 90+2 - Čitu 82/

GRUPA E:

PSV – Estoril 1:0 (1:0)
/De Jong 26 penal/

Panatinaikos – Dinamo Moskva 1:2 (0:1)
/Dinas 63 – Kokorin 40, Jonov 49/

GRUPA F:

Karabak – Sent Etjen 0:0

Dnjepar - Inter 0:1 (0:0)
/D'Agostino 71/

(FOTO: Action Images)


tagovi

EvropaLiga EvropeHilal SudaniTore

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara