""
""

Bešiktaš se vratio u igru, Kasimpaša i osmi put bez pobede!

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.02.14. | 22:15

Orlovi uspeli, bar do nedelje, da umanje zaostatak u odnosu na Fenerbahče

Fudbaleri Bešiktaša upisali su drugu uzastopnu pobedu i ostali u trci za sam vrh tabele, pošto su kao gosti savladali ekipu Gazijentapa rezultatom 2:1.

Istanbulski Orlovi su do prvog gola na utakmici stigli već u 19. minutu, kada je Sahan smestio loptu iza leđa Karčemarskasa. Rezultatom 1:0 završen je prvi deo utakmice, a u nastavku je viđeno dosta uzbuđenja. Prilika je bilo na obe strane, ali su gosti uspevali da drže sve konce u svojim rukama i diktiraju tempo igre. Pitanje pobednika rešeno je 15 minuta pre kraja utakmice, kada je rezervista Šišmanoglu, koji je u igru ušao samo nekoliko trenutaka ranije, iskoristio uspavanost protivničke odbrane i praktično iz prvog ozbiljnijeg kontakta smestio loptu u mrežu. 

Izabrane vesti

Da Bešiktaš utakmicu ne privede mirnom kraju pobrinuo se Sapara, koji je u 85. minutu postigao pogodak i meč uveo u vrlo neizvesnu završnicu. Ipak, gosti su uspeli da se odbrane, osvoje nova tri boda, 36 ukupno i nastave poteru za Fenerbahčeom.

Veliki posao timu Slavena Bilića odradila je i Konja, koja je trijumfom nad Kasimpašom rezultatom 3:1 Bešiktaš osamostalila na poziciji broj tri. Heroj gostujuće ekipe definitivno je Teofanis Gekas, koji je sa dva pogotka u drugom poluvremenu (51, 79) i definitivno potvrdio tri boda i oduševio trenera i saigrače. 

Gosti su do vođstva stilgi već u prvom minutu golom Kabzea, ali je Bujuk deset minuta pre kraja prvog poluvremena uspeo da restartuje rezultat i najavi vrlo uzbudljiv drugi deo igre.

SUPER LIG - 20. KOLO:

Petak:

Gazijantep – Bešiktaš 1:2 (0:1)
/Sapara 85 – Sahan 19, Šišmanoglu 74/

Kasimpaša – Konjaspor 1:3 (1:1)
/Bujuk 36 – Kabze 1, Gekas 51, 79

Subota:

15.00 Erčijespor – Rizespor
18.00 Galatasaraj – Eskišehir

Nedelja:

12.30 Elazig – Kajzeri
15.00 Sivas – Fenerbahče
18.00 Trabzon – Ahisar
18.00 Bursa – Antalija

Ponedeljak:

18.00 Genčlerbirligi - Karabuk

(FOTO: Action Images)


tagovi

TurskaTeofanis GekasSuper ligKonjaEvropaBesiktas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara