"GOL ODLUKE U FINALU 2014."
"GOL ODLUKE U FINALU 2014."

BET ANALIZZA: Barselona se seća 1995, Atletiko nepravedno autsajder u Madrilenju?

Vreme čitanja: 4min | uto. 07.04.15. | 16:27

Samo nedelju dana do početka četvrtfinala Lige šampiona, spremite se za iznenađenja...

GOL ODLUKE U FINALU 2014.Sledeće nedelje kreću utakmice četvrtfinala Lige šampiona, a kvote za prolaz dalje su dostupne našim kladiocima. Real, Juve, Bajern i Barsa su viđeni u polufinalu, ali svi znamo šta je fudbal i koliko često se sve desi kako je planirano. Statistika kaže da Atletiko i Porto imaju najveće šanse da iznenade, međutim, Francuzi su ove sezone pokazali koliko su opasni. Na kraju krajeva, svi moraju da izađu na teren i uguraju gol više od protivnika, što neće biti lako nikome.

ATLETIKO M. – REAL M. (2,40 – 1,50)

Izabrane vesti

Od svih timova koji su se nalazili u opticaju, Real Madrid je sigurno najmanje želeo da izvuče gradskog rivala. Taj strah Kraljevića leži na čvrstim osnovama. Iako je Real dobio najvažniji El Madrilenjo u istoriji, u finalu Lige šampiona prošle sezone, Atletiko je već dugo trn u oku šampionu Evrope. Na poslednjih pet duela ova dva tima, Atletiko je pobedio četiri puta, a jednom je bilo nerešeno, računajući i ubedljivu pobedu od 4:0 pre samo dva meseca. No, uvek postoji i druga strana medalje. Real Madrid je u poslednjih 20 sezona, igrao 12 četvrtfinala Lige šampiona, pobedio je devet, izgubio tri. Dželati Reala su bili Juventus, Dinamo iz Kijeva i Monako. Atletiko je samo dva puta igrao u četvrtfinalima u tom periodu, jednom je savladao Barsu, a jednom je Ajaks bio bolji. Jasno je da je Real favorit pre susreta, makar na papiru. Kladionice daju prednost Kraljevićima, čiji prolaz na uloženih 1.000 dinara, plaća 1.500. Ipak, razmislite dobro pre no što izaberete stranu, istorija je svakako Realova, ali Atletiko očigledno zna kako protiv Karletovog drim tima.

JUVENTUS – MONAKO (1,27 – 3,40)

Razumljivo, kvota na prolaz Juventusa je prilično niska. Monako je uspeo da se provuče protiv Arsenala uz mnogo sreće, iako je odnos u šutevima bio 30:13 u korist Tobdžija. Čini se kao da bi bilo previše da Monako izbaci još jednog favorita, ali, neki statistički podaci im svakako idu naruku. Često se u sportskim krugovima kaže da odbrana osvaja titule, a Monako je ove sezone na osam utakmica u Ligi šampiona čak pet puta sačuvao mrežu netaknutu. U grupi sa Leverkuzenom, Zenitom i Benfikom, timovima koji su poznati po ofanzivnom fudbalu, Kneževi su primili samo jedan gol. S druge strane ni Juve ne zaostaje kada je u pitanju kvalitet odbrane, jer je Bufonova mreža mirovala četiri puta, a gol razlika Italijana je 12:5. Juve i Monako su odigrali jedan dvomeč u istoriji, 1998. u polufinalu Lige šampiona, kada je Juve u Torinu dobio sa 4:1, a u Kneževini poražen sa 3:2. Isplati se u nekoj ludoj teoriji rizikovati sa prolazom na Monako, delom i zbog povreda Pola Pogbe i Klaudija Markizija sa kojima se Juventus muči, a zbog kojih Bjankoneri mogu izgubiti primat na sredini terena.

PORTO – BAJERN (5,00 – 1,13)

Duel dve ekipe koje su se prošetale kako kroz grupnu fazu tako i kroz osminu finala, trebalo bi po pravilu da bude donekle neizvestan, ali po mišljenju kladionica, Porto nema šta da traži protiv Bavaraca. U slučaju da se odlučite da tipujete na prolaz portugalskog giganta, na uloženih 1.000 dinara, dobili bi 5.000, a nije da u nekom ludom scenariju Porto ne može dalje. Gol razlika Porta ove sezone je 21:5, tek nešto slabija od one koju je ostvarila Gvardolina mašina – 23:4. Brahimi, Martinez i Erera su postigli 16 golova, više nego bilo koja trojka ove sezone u Ligi šampiona. Možemo takođe očekivati mirna prva, a neverovatno zanimljiva druga poluvremena, tako da možete tipovati više golova u drugom na obe utakmice, jer je Porto je postigao 83 odsto svojih golova u drugom poluvremenu. Portugalci su dva puta propisno namučili Bajern, oba puta u četvrtfinalima Lige šampiona 1991. i 2000, ali su Bavarci oba puta nekako pronašli put do pobede.

PSŽ – BARSELONA (3,20 – 1,30)

Pitali su se svi na početku sezone kako će funkcionisati trojka MesiSuarezNejmar, škripali su na startu, a onda doživeli procvat na polovini sezone kojem se ne nazire kraj. Na poslednjih deset utakmica dobili su devet, uključujući predavanje Mančester Sitiju u dve utakmice, kao i pobeda u El klasiku nad Realom. Stariji navijači Barselone se sećaju dvomeča u četvrtfinalu Lige šampiona 1995. kada su Rai i Gverin izbacili šampionsku ekipu Barse predvođenu Kumanom, Nadalom, Hadžijem, Stoičkovim... Ipak u novijoj prošlosti koja je mnogo relevantnija od tog dvomeča, Barsa je uspešnija od PSŽ-a. Pretprošle sezone su ih izbacili u četvrtfinalu Lige šampiona na gol u gostima (2:2 u Parizu, 1:1 u Barseloni), a ove u grupi slavili na Nou Kampu sa 3:1, dok je PSŽ uspeo da bude bolji u Parizu sa 3:2. Parižani će biti značajno oslabljeni u prvom susretu. Neće igrati David Luiz i Tijago Mota, a Edison Kavani i Lukas Mora su roviti, dok Marko Verati i Zlatan Ibrahimović nemaju pravo da igraju zbog suspenzija.

(FOTO: Action Images)


tagovi

tipovanjesportsko klađenjeReal MadridPortoPari Sen ŽermenMonakoLiga šampionaJuventusEvropabet infobet analizaBajern MinhenAtletiko Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara