"Marko Blažić"
"Marko Blažić"

BET INFO: Astana i Aktobe, Kairat ili Ordabaši

Vreme čitanja: 3min | pet. 28.03.14. | 16:41

U odabiru parova za klađenje pomaže vam Marko Blažić, fudbaler Atiraua

Marko BlažićIGRAJTE NA...
ASTANU
ZATO ŠTO...

Prvenstvo je tek počelo, pa nema mnogo parametara na osnovu kojih se može utvrditi sigurnost određenih ekipa, ali je već posle 180 odigranih minuta jasno kome bi u najvećem delu sezone, posebno u mečevima koje igraju pred svojim navijačima, trebalo ukazati poverenje. Astana je vicešampion Kazahstana, u novu sezonu ušla je značajno pojačana i silno motivisana da skine Aktobe s trona. Igraju veoma lepo, jednostavno i korisno i gotovo sam ubeđen da im novi prvoligaš Kaizar neće predstavljati ozbiljniju prepreku. U prethodnom kolu su savladali Ordabaši u gostima, a ono što me dodatno "gura" ka ovoj jedinici je činjenica da na premijeri nisu pobedili skromni Žetisu na domaćem terenu, pa ne verujem da mogu da vežu dva kiksa.

Izabrane vesti

Kaizar sa druge strane nije ništa posebno, ali nema poraz u prva dva kola. Primetno je da se radi o ekipi koja će se najviše oslanjati na domaći teren, a gostovanja poput ovog koje ih očekuje u prestonici ne donose im nikakav imperativ. I pored rasterećenosti gostiju, što će im definitivno biti najveći adut, trebalo bi da presudi "suvi" kvalitet, pa je po meni sve osim trijumfa Astane baš veliko iznenađenje.

I šampion Aktobe u ovom kolu dočekuje novog prvoligaša Spartak Semej i ne bi trebalo da ima većih problema. Radi se o klubu sa najvećim budžetom, pažljivo su birali strance i uz to za razliku od većine ekipa ne igraju "divlji" fudbal. Upravo zbog želje da igraju fudbal i oslanjaju se na pas igru štopere im igraju fudbaleri koji su zapravo vezni igrači, tačnije zadnji vezni. Prvi su favoriti da odbrane titulu, a verujem da će ih dodatno motivisati činjenica da će posle dva gostovanja konačno zaigrati na domaćem terenu.

NE IGRAJTE NA...
KAIRAT
ZATO ŠTO...

Verujem da je malo poznavalaca prilika u kazahstanskom fudbalu koji su mogli da pretpostave da će se na poslednja dva mesta naći Kairat i Ordabaši. Ekipe koje se svake godine bore za izlazak u Evropu sada se nalaze u, za njih, neobičnoj situaciji i možda će baš ova utakmica pokazati koliko su spremni da se nose sa nepredviđenim okolnostima. Koliko sam imao prilike za ovo vreme dok sam u Kazahstanu da se upoznam sa fudbalskim prilikama, stekao sam utisak da je Kairat veliki klub kojem se ne praštaju neuspesi. Upravo zbog toga mislim da bi pritisak koji vlada u ekipi i oko nje mogao da predstavlja veliki problem. Oni i pored dva startna poraza jesu favoriti na svom terenu u meču s Ordabašijem, ali bi imperativ mogao da im veže noge i spreči ih u želji da upišu prva tri boda.

Ordabaši, našoj javnosti poznat po tome što je pre dve godine eliminisao Jagodinu u kvalifikacijama Lige Evrope, nema značajna imena u sastavu i nerealno je očekivati da će se izboriti za jedno od prvih šest mesta koje vodi u plej-of. Poput većine ekipa u ligi imaju očajnu pas igru i oslanjaju se najviše na duge lopte i princip "ako prođe prođe". Da Kairat nije opterećen moranjem bio bih siguran u keca, ovako mislim da objektivno slabiji Ordabaši može da ućari nešto iz nevesele situacije koja okružuje jednog od favorita lige.

Atirau za koji igramo Miloš Trifunović i ja očekuje dugo putovanje do Pavlodara gde igra Igor Burzanović. U šali pričamo da bi brže avionom stigli do Beograda nego na gostovanje Irtišu i zbog tog putešestvija blaga prednost je na strani domaćina. Osnovni cilj naše ekipe je plasman u plej-of, među prvih šest ekipa, jer bi u tom slučaju pored glavnog izvora finansiranja iz gradskog budžeta dobili i veoma jakog sponzora.

Ako je situacija sa fudbalom u Kazahstanu jasnija - pravac mozzartbet.com.


tagovi

tipovanjeMarko BlažićKazahstanmeđunarodni fudbalEvropaIgrajte na

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara