"Dirk Kajt (Fajenord) i Hakim Zijeh (Ajaks)"
"Dirk Kajt (Fajenord) i Hakim Zijeh (Ajaks)"

BET INFO: Klasiker, pa ko preživi

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.04.17. | 08:21

Ovo je meč (14.30) koji odlučuje o šampionu, a ukoliko gosti probodu Kopljanike, devet bodova prednosti šest kola pre kraja faktički bi vratili titulu u Roterdam posle punih 18 godina

Dirk Kajt (Fajenord) i Hakim Zijeh (Ajaks)Spektakl u Amsterdamu! Današnji Klasiker biće direktni obračun za titulu šampiona Holandije, a s obzirom na činjenicu da igraju klubovi koji se međusobno ne podnose, Ajaks i Fajenord, spremite se za veliki fudbalski rat (14.30).

Nema šta, ovo je meč koji odlučuje o šampionu, a ukoliko gosti probodu Kopljanike, devet bodova prednosti šest kola pre kraja faktički bi vratili titulu u Roterdam posle punih 18 godina. Cela jedna generacija Roterdamersa postala je punoletna otkako je Fajenord poslednji put bio šampion i jasno je zašto su svi u taboru gostiju "naloženi do maksimuma".

Izabrane vesti

UG 0-2, KVOTA 1,96 

Ekipa Đovanija van Bronkhorsta igra najefikasniji fudbal u Erediviziji (dali su 68 golova), ima najbolju odbranu (primili 17) i uopšteno deluje nezaustavljivo. Znaju da kiksiraju povremeno, ali uglavnom u gostima, gde su zabeležili oba ovosezonska poraza. Na ovo gostovanje velikom rivalu stižu oslabljeni, Toni Vilena ne može da igra zbog kartona, štoper Van Bek je povređen, ali bi mogao u da se vrati Terens Kongolo koji im je nedostajao prethodnih nedelja.

KI X, KVOTA 3,50  

Kada je reč o Ajaksu, on je upao u krizu, a protiv Ekscelziora u prethodnom kolu osvojio je samo bod zbog kojeg zaostaje čak šest bodova. Neće Peter Boš moći da računa ni na jednog od najboljih strelaca - Kaspera Dolberga, koji je povređen, pa je i taj podatak značajan kada sastavljate tiket jer je utisak da bez njega Ajaks ne postiže mnogo golova.

Očekujte tvrd meč, a s obzirom da Fajenordu odgovara i remi sigurno je da se neće zaletati. Kako ovi rivali igraju tradicionalno utakmice sa malo golova (pet od poslednjih šest je došlo 0-2) očekujte još jedan sličan duel na Amsterdam Areni. Ako baš želite da gađate fiks – probajte X, realan je i dobro plaća...

POSLEDNJIH PET

AJAKS
Vitese (G)  1:0
Herakles (D)  4:1
Groningen (G)  1:1
Tvente (D)  3:0
Ekscelzior (G)  1:1

FAJENORD
Den Hag (G)  1:0
PSV (D)  2:1
Sparta (G)  0:1
AZ Alkmar (D)  5:2
Herenven (G)  2:1

(foto: Action Images)


tagovi

AjaksĐovani van BronkhorstEredivizijaEvropaFajenordHolandijaPeter BošTerens Kongolo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara