""
""

BET INFO: Nit skuplje utakmice, nit manje golova!

Vreme čitanja: 3min | pon. 25.05.15. | 13:26

Na šest od poslednjih 14 utakmica finala Čempionšipa došlo od 0-1 gola. Da li će tradiciju nastaviti Midlzbro i Norič?

U svetu fudbala postoje mnogo atraktivnije utakmice od finala plej-ofa engleskog Čempionšipa, poput mundijalskog ili finala Lige šampiona i Evropskog prvenstva, ali u finansijskom smislu nijedan ne može da se meri sa mečom koji će dati poslednjeg učesnika naredne sezone u Premijer ligi.

To će biti Midlzbro ili Norič, a boljem od njih, osim prilike da se takmiči u najjačoj ligi na Ostrvu pripašće i neverovatnih 132.000.000 funti (185.000.000 evra), 61.000.000 na osnovu samog plasmana i 71.000.000 koji se isplaćuje u naredne četiri godine, a veći deo te ogromne sume dolazi od TV prava i marketinga – primera radi, madridski Real lani je dobio deset i po miliona evra za trijumf u finalu LŠ nad gradskim rivalom Atletikom, koji je inkasirao četiri miliona manje. Zato će okršaj na Vembliju (ponedeljak, 16.00, Sportklub 1) biti istinski spektakl, ali njegov značaj lako bi mogao da „veže noge“ fudbalerima i ne bi bilo iznenađenje ako bi utakmicu rešio jedan jedini gol, kao i da će mreže ostati netaknute posle prvih 45 minuta.

Izabrane vesti

KVOTE KLADIONICE MOZZART ZA DUEL IZMEĐU MIDLZBROA I NORIČA

Uostalom, 0-1 viđeno je u šest od 14 finala u ovom veku, a jedno, i to 2013. između Kristal Palasa i Votforda završeno je bez pogodaka (Palas je slavio minimalcem posle produžetaka), a indikativno je da je tendencija neefikasnih susreta započeta sredinom prethodne decenije kada se drastično uvećala zarada koja je zagarantovana pobedniku i koja je rasla iz godine u godinu. Ako verujte da će tradicija biti nastavljena možete u kladionicama MOZZART da odigrate da će na Vembliju pasti najviše jedan gol, a kvota je vrlo primamljiva - 2.9.

Pritom, Midlzbroove utakmice u ligaškom delu sezone bile su među najneefikasnijima (prosek 2,28), a ekipa sa Riversajda u 46 kola primila je samo 37 golova, iz čega se jasno vidi fudbalska filozofija španskog menadžera Aitora Karanke, nekadašnjeg učenika Žozea Murinja. Norič, opet, igra potpuno drugačije, ali jasno vam je zbog čega ni Kanarinci neće krenuti grlom u jagode u nastojanju da se ekspresno vrate u elitu. Međutim, puleni Škota Aleksa Nila su ti koji će morati da se prilagođavaju, što nešto veće izglede daje Midlzbrou... Ako verujete da će ekipa Midlzbroa pobediti možete u kladionicima MOZZART da odigrate keca koji vredi 2,8, dok dvojka plaća 2,65.

Kao i za prošlonedeljni derbi između Mančester Junajteda i Arsenala, FA Engleske poverenje je ukazala 46-godišnjem Majku Dinu koji je ove sezone vodio tri meča u Čempionšipu na kojima je pokazao 12 žutih i jedan crveni karton i kojem će ovo biti treće finale plej-ofa u karijeri. Inače, i Midlzbro i Norič imaju negativan bilans s njim kao glavnim sudijom (Boro 7-12-13, Norič 3-2-4).


MIDLZBRO – NORIČ

London. Stadion: Vembli. Početak: Ponedeljak, 16.00 (Sportklub 1). Sudija: Majk Din

MIDLZBRO: Konstantopulos – Vajthed, Danijel Ajala, Gibson, Frend – Klejton, Lidbiter – Adoma, Fosen, Tomlin – Bamford. Trener: Aitor Karanka

NORIČ: Radi – Vitaker, Martin, Basong, Olson – Tetej, Dorans – Redmond, Hauson, Džonson – Džerom. Trener: Aleks Nil.


Piše: Miloš Nikolić


tagovi

Premijer ligaNorič SitiEvropaEngleskaČempionšipAitor Karanka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara