"Slavlje Plavaca posle Kejhilovog gola"
"Slavlje Plavaca posle Kejhilovog gola"

Bez drame: Istanbulski Lavovi lak plen za Čelsijeve lovce (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.03.14. | 22:38

Samjuel Eto i Geri Kejhil golovima u prvom poluvremenu oduzeli svu draž revanšu osmine finala Lige šampiona

Slavlje Plavaca posle Kejhilovog golaOvacije za Didijea Drogbu bile su sve od gostoprimstva koje je sačekalo Galatasaraj na Stamfordu. Čim je sudija Feliks Brih označio početak utakmice emocije su iščezle, a Čelsi rutinskom igrom još jednom ogolio veliki jaz u kvalitetu večerašnjih rivala i pobedom od 2:0 stigao do mesta među osam najboljih na Starom kontinentu.

Možda je Galata uspela da priredi senzaciju eliminisavši Juventus još u grupnoj fazi, ali jasno je kao dan – sam vrh evropskog fudbala daleko je odmakao onima iz drugog ešalona. Istanbulski Lavovi nisu mogli ni da zaprete domaćima.

Izabrane vesti

Nisu imali ni sreće, pošto je Čelsi praktično iz prve prave akcije stigao do gola.

Polukontra posle neuspešne akcije gostiju, Oskar je na vreme video da je jedan od defanzivaca Galate zaspao i zaboravio da postavi ofsajd zamku, loptu je prosledio do Samjuela Eta, a ovaj gađao ispod Fernanda Muslere za inicijalno vođstvo Plavaca.

Jubilarni 10. u dresu Čelsija, ujedno i 30. gol Kamerunca u Ligi šampiona. Pre njega u toj nameri uspelo je samo 13. igrača. Samo Didije Drogba od Afrikanaca. Drogba je, doduše, trenutno na koti 42, ali večeras nije bilo ni prilika da popravi taj bilans (osim u 90. minutu kada je zakasnio na jedan centaršut).

Vezni red Galate bio je potpuno umrtvljen.

Sa druge strane, Eden Azar je pomerao glavu Emanuelu Ebuea i svima ostalima koji su dobijali nezahvalan zadatak da ga markiraju, Oskar i Vilijan su dovodili čuvare u stanje konfuzije, ali je jedan defanzivac pečatirao plasman Čelsija u četvrtfinale.

Korner sa leve strane, pokušaj Džona Terija je zaustavljen na gol liniji, ali se lopta odbila pravo na nogu Kejhila, koji je nepažnju defanzivaca Galate kaznio silovitim volejom.

Za razliku od utakmica pred vatrenom publikom na Turk Telekom Areni u Istanbulu – ratnički duh Lavova momentalno je nestao. Kao da su gosti shvatili da nisu dorasli rivalu.

Istini za volju, nisu ni imali previše šanse. Englezi im jednostavno ne leže. Večeras su deveti put igrali na gostovanju kod nekog premijerligaša. Učinak – tri remija i šest poraza. Ne ide.

Nekoliko hiljada najvatrenijih pristalica Galate koji su se obreli na Stamfordu nisu dobili ni povod koji bi im makar zagolicao maštu. Drogba i Jilmaz potpuno odsečeni, Vesli Snajder kao da nije došao na utakmicu... Sa druge strane, Čelsi je mogao da mrežu Muslere napuni do vrha. Ali, niko u Londonu neće zaplakati zaplakati zbog propuštenih šansi.

Razlika u klasi.

ČELSI – GALATASARAJ 2:0 (2:0)
/Eto 4, Kejhil 42/

Stadion: Stamford Bridž;
Sudija: Feliks Brih;

Čelsi: Čeh – Ivanović, Kejhil, Teri, Asplikueta – Ramires, Lampard – Oskar (od 82’ Širle), Azar, Vilijan (od 90+2 Kalas) – Eto (od 85’ Tores);

Galatasaraj: Muslera – Teles, Šeđu, Kaja, Ebue (od 77’ Hajrović) – Melo, Inan, Snajder, Kurtuluš (od 67’ Balta) – Drogba, Jilmaz (od 54’ Bulut).

(FOTO: Action Images)


tagovi

TurskaSamjuel EtoLiga šampionaGeri KejhilGalatasarajEvropaEngleskaDidije DrogbaČelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara