"Vukčević"
"Vukčević"

Šerif raspršio snove Vojvodini, sada je žreb poslednja nada! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 29.08.13. | 20:51

Novosađani, posle pet pobeda i dva remija, doživeli prvi poraz u Evropi kada je to najmanje trebalo - 2:1

VukčevićNisu znali za poraz na poslednjih sedam utakmica u Evropi, bili su najbolji po statističkim parametrima UEFA u konkurenciji 167 klubova, ali su zakazali kada je bilo najpotrebnije. Kola su krenula nizbrdo posle bespotrebnog kiksa golmana Mateje Delača, koji je iskoristio Žulijam, a u provaliju ih je strovalio Fernando topovskim udarcem sa distance. Nadu je donekle vratio Leković u finišu revanša, ali je na kraju propala istorijska šansa Lala da se domognu grupne fazu Lige Evrope: Šerif – Vojvodina 2:1 (0:0).

Novosađanima je bio potreban gol u Tiraspolju zbog ishoda prvog meča (1:1), ali krenuli su bojažljivo, dosta su grešili prilikom prelaska na protivničku polovinu i primopredaji lopte. Prvu šansu imao je Šerif preko Žulijana, ali su Trajković i golman Delač otklonili opasnost. Potom je Škuletić u 16. minutu mogao da donese radost, međutim, posle kornera lopta ga je iznenadila, pogodila u butinu i otišla u gol-aut. Vukčević je tokom prvog poluvremena bio najopasniji igrač Vojvodine, mogao je u 31. da donese vođstvo, ali je napravio potez više. Minut kasnije Đurić je glavom imao najbolju šansu na meču, Tomić je odbranio, da bi na drugoj strani, posle akcije ni iz čega, Fernando uspeo da savladao Delača, ali na sreću Voše isprečila se prečka.

U nastavku igre Vojvodina je krenula napadački, pa je posle odlične akcije u 57. Vranješ katastrofalno šutirao daleko preko gola. Kazna je usledila samo dva minuta kasnije. Potpuno neshvatljivo je Delač izašao skoro do penala, dok su u skoku vodili borbu Đurić i Isa, a lopta je preskočila golmana Lala i došla do Žilijama kome nije bilo teško da pogodi nebranjenu mrežu. U 67. minutu gotovo je sve bilo gotovo za Vojvodinu. Tada je Žulijam dodao Fernandu, ovaj raspalio loptu sa 25 metara koja se zakoprcala u desno rašlje Delača. Pokušavali su posle izabranici Marka Nikolića da dođu do gola i da se donekle vrate u igru, ali odbrana Šerifa je pravila ofsajd zamke i otklanjala svaku opasnost. Lale jednostavno nisu imale pravo rešenje u napadu, opet se videlo koliko je Abubakar Oumaru značio timu, ali njegov beg u Beveren znatno je destabilizovao Vulićevića i drugove. Leković je u 90. minutu najavio dramu, ali jednostavno Novosađani su pružili bledu partiju kada se to najmanje očekivalo.

Vojvodina je ispala iz Evrope, ali to ne znači da je završila takmičenje. UEFA je izbacila Fenerbahče zbog nameštanja utakmica, a umesto turskog predstavnika u žrebu će se naći 30 klubova koji su ispali u plej-ofu za Ligu Evrope. Da ima pravde sreća bi trebala da pogleda Novosađane…

Izabrane vesti

Šerif – Vojvodina 2:1 (0:0)

Strelci: Žulijam 59, Fernando 67 - Leković 90
Stadion: Bolšaja Sportivnaja (Tiraspolj)
Sudija: Toni Šapron (Francuska)
Žuti karton: Balima, Rikardinjo (Šerif), Poletanović, Radoja (Vojvodina)

ŠERIF: Tomić, Metua, Paje, Samardžić, Vilijam Selestino, Balima, Fernando (od 90. Bolsakov), Mojal (od 76. Pasenso), Rikardinjo, Isa, Žulijam (od 90. Pareli).

VOJVODINA: Delač, Radoja, Leković, Trajković, Vranješ, Đurić (od 71. Denković), Vukčević, Alivodić, Poletanović (od 71. Tumbasović), Vulićević, Škuletić (od 49. Kaluđerović)

(FOTO: MN Press)


tagovi

EvropaLiga EvropeMoldavijaŠerifFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara