""
""

Bez pobednika u 177. De Klasikeru: Fajenord kažnjen zbog greške sudije (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.11.15. | 16:15

Domaćin imao igru i rezultat, ali ih presekao gol Klasena nakon akcije u kojoj pomoćnik nije video da je lopta izašla u aut

Sjajan 177. De Klasiker odigran je pred 50.000 gledalaca na De Kajpu, gde je Ajaks izdržao pritisak frenetične domaće publike, remizirao protiv Fajenorda (1:1) i odneo značajan bod u Amsterdam, zahvaljujući kojem je ostao na čelu tabele Eredivizije.

Izabrane vesti

Domaćin je bio bolji u prvom, Kopljanici u drugom poluvremenu, pa je konačan rezultat sasvim realan. Gosti su izjednačili iz kontorverznog pogotka u 59. minutu, a mnogima je i dalje neshvatljivo da pomoćni sudija, nije video da je lopta čak tri puta izašla iz igre prilikom akcije kod izjednačujućeg gola Kopljanika. 

Ako je pomoćnik glavnog arbitra Basa Nijhusa dva puta bio zaklonjen od strane Junesa koji je petljao na aut liniji s tom loptom, treći put je morao da vidi da je lopta pola metara otišla u aut. Umesto prekida arbitri su pustili igru, Arkadijuš Milik je uposlio kapitena Dejvija Klasena, a ovaj napucao loptom Terensa Kongoloa, nakon čega je lopta dobila čudnu putanju i samo pala u gol iznad Keneta Vermera.

Bio je to trenutak koji je promenio tok ovog velikog derbija, jer je do tog “nesrećnog” gola Fajenord bio nadmoćniji i nošen velikom podrškom sa tribina kontrolisao je dešavanja na terenu. Vodeći gol puleni Đovanija van Bronkhorsta su dali na vreme, lep centaršut Dirka Kajta u 38. minutu, iskoristio štoper Van Bek, koji je sjajno ispratio akciju i rutinski matirao reprezentativca Cilesena. Zanimljivo, ovo je bila prva asistencija Kajta u dresu Fajenorda posle punih devet godina... 

Pokušavao je Fajenord da dođe do trijumfa nakon ranije opisanog izjednačenja, ali im je falio završni pas. Jesu domaćini stvorili nekolikoprilika u finišu, ali su bili nemoćni da ponovo zadaju udarac velikom rivalu kao pre nekoliko dana u Kupu kada su savladali Ajaks pogotkom u poslednjem minutu nadoknade vremena.

Srpski reprezentativac Nemanja Gudelj solidno je odigrao meč u dresu Kopljanika, a stigao je da zabeleži i žuti karton u finišu utakmice.

EREDIVIZIJA – 12. KOLO

Petak:

Roda – Den Hag 1:1 (1:1)
/Van Hifte 11 – Havenar 41/

Subota:

Tvente – Herenven 1:4 (0:2)
/Zijeh 64 – Slagver 6, Otigba 40, Andersen 78. autogol, Larson 85/

NEC – De Grafšap 2:0 (1:0)
/Santos 32. penal, 81/

Viljem – Ekscelzior 2:3 (2:2)
/Živković 1, Vujtens 20 – VanVert 3, Stans 29. penal, Van Migem 57/

Cvole – Herakles 1:1 (0:1)
/Nijland 90+4 - Veghorst 17/

Nedelja: 

PSV – Utreht 3:1 (1:0)
/Moreno 2, Arijas 58, De Jong 72 - Ramselar 49/  

Kambur – Groningen 2:2 (2:0)
/Barto 9, 13 - Kapelhof 52, Drost 58/

Fajenord – Ajaks 1:1 (1:0)
/Van Bek 23 - Klasen 59/

16.45: Vitese – AZ

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Screeenshot)


tagovi

HolandijaFajenordEredivizijaDirk KajtDejvi KlasenAjaks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara