""
""

Bez prava na grešku: Jedanaest borbenih Iraca i Ibrina družina

Vreme čitanja: 3min | pon. 13.06.16. | 13:44

Za oba tima je ovo ključni meč na turniru

Prva i odlučujuća. Jer ako neko danas krene s porazom, njegove šanse za prolaz u nokaut fazu će biti svedene na minimum. Zbog toga je međusobni okršaj i za Šveđane i za Irce ključni meč na turniru. Bodovi u ovoj utakmici su od neophodnog značaja s obzirom da su u grupi još Belgija i Italija koje su favoriti.

Izabrane vesti

Navijači Republikanaca su zadovoljni i samim plasmanom na Evropsko prvenstvo, a prošle nedelje selektor Martin O'Nil i njegov stručni štab produžili su ugovore sa Fudbalskom asocijacijom Irske na još dve godine, što pokazuje da je i glavešinama dovoljno ono što je dosad učinjeno, a sve preko toga biće smatrano ogromnim uspehom.

Ipak, kada su već uz Francuskoj, Irci sigurno neće izaći sa belom zastavom. Poznati kao borbena i agresivna ekipa, Ircima nije lako dati gol. U pripremnim utakmicama nisu baš blistali, međutim, rezultati iz kvalifikacija, pre svih činjenica da su sa Nemcima remizirali u gostima, a zatim ih savladali u Dablinu dokazuju da „boj ne bije svijetlo oružje, već boj bije srce u junaka“, a O'Nilovim momcima srčanosti nikada nije manjkalo.

No, kada je na drugoj strani ekipa u kojoj nastupa Zlatan Ibrahimović, u ovakvim mečevima ona mora da ima prednost. Pritom, Šveđani imaju malo bolji učinak u međusobnim okršajima, na kojima je poslednjih decenija obično dolazilo 2-3 gola po meču. Kvota na taj omer golova je 2,00, pa vredi ispoštovati tradiciju.

Šveđani odavno nisu imali slabiji tim, ali faktor Ibrahimović je dovoljan da se nadaju celom plenu. Iako Ibra insistira da ovo nije njegov privatni tim i da je kolektiv na prvom mestu, svi su svesni da će uspeh Šveđana najviše zavisiti od fantastičnog napadača. Ako on bude u elementu, onda dvojka ne bi trebalo da izostane, a kvota je 2,40.

Irci će pokušati da pretrpanom sredinom terenu zatvore sve prilaze golu i spreče dotok lopte do Ibrahimovića. Pre svega da zaustave Ibrinog omiljenog dodavača Kima Kalstroma i energičnog Sebastijana Larsona. Ali će morati i da obrate pažnju na ofanzivne bekove Lustiga i Olsona koji u reprezentaciji imaju mnogo više slobode u napadu nego u klubovima. Veliku ulogu će imati Markus Berg koji će pokušavati da odvuče što više irskih defanzivaca na sebe i otvori prostor Ibrahimoviću.  

Pravdu će deliti srpski arbitar Milorad Mažić kojem će ovo biti debi na evropskim prvenstvima. On u proseku pokazuje 0,24 crvena kartona po meču po čemu je u samom vrhu. Samo su Poljak Marcinjak (0,27 u proseku), Škot Kolum (0,29) i Francuz Trupan (0,29) rigorozniji od Mažića kada su isključenja u pitanju. Možda zato vredi probati sa crvenim kartonom na ovom meču, a kvota je 4,60.  

Sve kvote za meč Republika Irska - Švedska, možete da pogledate OVDE, a kvote MOZZART Specijala za EURO 2016 pogledajte OVDE.


PRVENSTVO EVROPE, GRUPA E, PRVO KOLO

REPUBLIKA IRSKA - ŠVEDSKA (18,00)

Pariz
Stadion: Francuska 
Kapacitet: 81.388
Sudija: Milorad Mažić (Srbija)

IRSKA: Rendolf - Kolmen, Kif, O'Šej, Brejdi - Vilan, Hendrik, Mekarti - Hulahan, Volters - Long

ŠVEDSKA: Isakson - Lustig, Linedlof, Grankvist, Olson - Hiljemark, Kalstrom, Durmaz, Forsberg - Ibrahimović, Berg 

POSLEDNJIH PET

R. IRSKA

BiH (D)  2:0
Švajcarska (D)    1:0
Slovačka (D)       2:2
Holandija (D)      1:1
Belorusija (D)     1:2

ŠVEDSKA

Finska (N)            3:0
Turska (G)           1:2
Češka (D)             1:1
Slovenija (D)      0:0
Vels (D)                3:0

MEĐUSOBNI SKOR

10           3              2              5              13:16

PREDLOZI ZA KLAĐENJE

TGG GG               2,05

KI 2         2,55

* Kvote su podložne promenama 

(FOTO: Action images)


tagovi

Švedskareprezentativni fudbalreprezentacija Švedskereprezentacija IrskeIrskaEvropaeuro 2016

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara