""
""

Biće još lepša, još romantičnija, još strašnija - Bombonjeri povećavaju kapacitet za 50 odsto! (FOTO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.11.16. | 20:58

Kako vam se čini?

Dom čuvenog argentinskog kluba Boka juniors - takozvana Bombonjera - jedan je od najfascinantnijih i najromantičnijih stadiona na svetu! U zavisnosti od toga koji dres nosite kada igrate na tom velelepnom zdanju osećaj može biti kao da se nalazite u najgorem horor filmu ili u najlepšoj bajci. 

E pa taj legendarni stadion uskoro će biti nadograđen. Tako bar tvrdi argentinski list Klarin. Navodno, čelnici Boke između dve opcije (izgradnja novog. većeg stadiona, ili rekonstrukcija postojećeg) odlučili su se za onu koja je mnogo bliža navijačima, tako da će u ne tako dalekoj budućnosti Bombonjera prema podacima do kojih je došao pomenuti list umesto 50.000, imati kapacitet od 78.000 mesta.

Izabrane vesti

O novom stadionu u klubu iz Buenos Ajresa priča se već dosta dugo. Prvi predlozi o gradnji novog, modernog objekta koji bi Boki donosio veću zaradu, relativno brzo pali su u vodu zbog protivljenja najvatrenijih navijača. Zbog toga proširenje neće biti uopšte simbolično, već će iznositi više od 50 odsto. Tačnije, iznosiće 28.000 mesta.    
"Ima više razloga zbog kojih smo se odlučili za nadogradnju. Dva najvažnije su što nećemo morati da kupujemo novu zemlju i što će tim nesmetano moći da igra kod kuće dok se radovi budu izvodili", kazao je za Klarin neimenovani izvor blizak klupskoj upravi. 

Bombonjera inače uopšte neće izgubiti postojeći oblik. Na postojeća tri prstena samo će biti dodat četvrti. Sve, dakle, ostaje kako je bilo, samo što će onu strašnu buku ubudueć umesto 50.000 ljudi praviti njih blizu 80.000...

(foto: Action Images)


tagovi

međunarodni fudbalEvropaBombonjeraBoka juniors

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara