Biće mrtva trka do kraja: Musa Marega drži Porto u životu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.04.19. | 23:30

Sad da vidimo Benfiku...

Ne predaje se Porto. Aktuelni prvak Portugalije jeste ispao iz Lige šampiona (dva poraza od Liverpula), međutim, i dalje ima šansu da sezonu okonča trofejima. I to duplom krunom. Velikan sa stadiona „Dragao“ će u finalu Kupa igrati protiv Sportinga 25. maja, a u međuvremenu sa drugim lisabonskim timom, Benfikom, vodi barabar trku za naslov prvaka.

Zmajevi su u okviru 30. kola prema očekivanjima savladali Santa Klaru (1:0), koja nije mogla da pruži značajniji otpor, pa su stekli tri boda više od Orlova, koji imaju meč manje. A pod uslovom da u ponedeljak Benfika dobije Maritimo ona će biti na vrhu tabele, jer se u Primeri, u slučaju istog broja poena, gleda međusobni skor, a tim je sastav Bruna Laža u prednosti.

Izabrane vesti

No, Porto ima čemu da se nada i vreba iz prikrajka. Čeka šansu i za to vreme rutinski pobeđuje. Večeras je ostvario šestu uzastopnu pobedu ispod koje se potisao Musa Marega. Snažni napadač je u 18. minutu natrčao na „otpadak“, pošto je Marko Pereira odbranio šut Otavija, čime je nastavio mrtvu trku sa velikim rivalom.

Oba tima imaju ne baš lagan raspored do kraja, sa po dve potencijalne mine. Već narednog petka Zmajevi gostuju večito neugodnom Rio Aveu, potom čekaju Aveš, idu na noge Nasionalu, dok u završnoj rundi na „Dragao“ dolazi Sporting (sa kojim se sastaje i u finalu Kupa Portugalije). Za to vreme Benfika – koja u ponedeljak ima zicer sa Maritimom – već u sledećem kolu će imati najteži ispit, jer mora u goste Bragi, potom dočekuje Portimonense, pa ide Rio Aveu, da bi na zatvaranju prvenstva sačekala Santa Klaru.

Osim Porta, očekivanu pobedu, samo na strani, zabeležila je i Braga. Nekadašnji učesnik Lige šampiona slavio je rutinski na gostovanju Feirenseu, čime se učvrstio na četvrtom mestu, koje garantuje plasman u Ligu Evrope. Tim Abela Fereire je potrošio prvo poluvreme uzalud, da bi početkom drugog otključao bravu upornog domaćina i tako trasirao put ka trijumfu. U junaka je izrastao Rikardo Esgaji, koji je zabeležio obe asistencije.

PORTUGALIJA 1 - 30. kolo

Petak
Setubal - Portimonense 1:1 (0:0)
/Semedo 63 - Ruster 87/

Tondela - Boavista 1:0 (1:0)
/Sparanja 17. autogol/

Nasional - Sporting 0:1 (0:0)
/Felipe 62/

Subota

Belenenseš - Rio Ave 1:3 (0:2)
/Saso 73 – Bruno Moreira 20, 35, Borevković 48/

Moreirense - Šaves 0:1 (0:0)
/Maraš 72/

Feirense - Braga 0:2 (0:0)
/Franserđo 46, Rikardo Horta 76/

Porto - Santa Klara 1:0 (1:0)
/Marega 18/

Ponedeljak

21.15:  (1,10) Benfika  (11,00)  Maritimo (19,00) 

*Kvote su podložne promenama

FOTO: Reuters 


tagovi

Musa Marega

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara