"O'Šej i Kolbek u srećnija vremena"
"O'Šej i Kolbek u srećnija vremena"

Biće vrelo na derbiju severoistoka Engleske: O’Šej se neće rukovati sa bivšim saigračem Kolbekom

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.12.14. | 11:24

Igrač Svraka je na prošlom duelu Njukasla i Sanderlenda postigao gol za Crne mačke, a i proslavio je treću uzastopnu pobedu tadašnjeg tima

O'Šej i Kolbek u srećnija vremenaOstalo je još nekoliko velikih derbija engleskog fudbala na kojima strast navijača prelazi granice normalnog i za čije organizovanje je potrebno mobilizacija policije, a derbi severoistoka Engleske između Njukasla i Sanderlenda je upravo jedan od njih. Toliko da je i Džon O’Šej odlučio da se ne rukuje sa doskorašnjim saigračem Džekom Kolbekom.

Prošle godine je 29 navijača uhapšeno posle nereda u gradu, a jedan od njih je kažnjen sa godinu dana robije zbog udaranja konja?! Današnji derbi preti da bude još zapaljiviji jer se letos dogodilo ono što navijači najmanje vole – Džek Kolbek je prešao u Njukasl iz Sanderlenda posle 14 godina u klubu i to kao slobodan igrač! Riđokosi fudbaler nikada nije krio da navija za Svrake, ali je u potpunosti prihvaćen na prošlom derbiju severoistoka i postigao gol za Sanderlend, a uslikan je kako u autobusu pokazuje da je u pitanju bila treća uzastopna pobeda Crnih mačaka.

Izabrane vesti

Koliko je transfer Kolbeka problematičan vidi se po tome što je njegov bivši saigrač Džon O’Šej najavio da neće biti prijateljski nastrojen prema Kolbeku.
„Rukovanja neće biti pre utakmice. Kolbek je jedan od njihovih najboljih igrača ove sezone i znamo za šta je sposoban. Pokazao je to protiv Njukasla prošle sezone. Siguran sam da će Džek uletati u duele, a da će i moji saigrači sa sredine terena to raditi“, najavio je vatru bivši igrač Mančester Junajteda.

Čak je i trener Svraka Alan Pardju donekle dolio ulje na vatru i rekao da je odlučio da dovede Kolbeka posle njegove partije na prethodnom duelu Njukasla i Sanderlenda.
„Džekov učinak u derbiju je jedan od razloga zbog kojih sam ga doveo. Način igre u velikim utakmicama mi dosta govori o igraču. On je bio veliki trn za našu ekipu u prošlim derbijima i samo mi je drago što više ne igra za Sanderlend, da budem iskren“, poručio je Pardju.

Kolbek dočekuje bivše saigrače na Sent Džejms Parku od 14.30, a kvota na pobedu Svraka je 2,00.

(FOTO: Action images)


tagovi

Alan PardjuDžek KolbekDžon O`ŠejEngleskaEvropaPremijer ligaSanderlend

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara