""
""

Big Mek u 38. godini leti kao klinac - dva dao, jedan namestio! Empoli igra svoju ligu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.11.16. | 14:27

Neuništivi Masimo Makarone razbio Peskaru

Ušao je u poznu jesen četvrte decenije, nedavno je napunio 37 godina, ali i dalje uživa na terenu i može da bude otrov za protivničke odbrane i golmane. Neuništivi Masimo Makarone je odirgao danas simultanku u Peskari i doneo Empoliju tek drugu pobedu u sezoni. Postigao je dva i namestio jedan gol u trijumfu Tosakanaca od 4:0.  

Izabrane vesti

Obvom pobedom Empoli je isplivao iznad crvene linije, preskočivši upravo Peskaru koja mu je direktni rival u borbi za opstanak. Polako se izdvajaju kandidati za ispadanje i prema prognozama sa početka sezone, četiri tima su daleko lošiji od ostalih, a među njima su Empoli i Peskara. Zato je Empoliju ova pobeda jako bitna. Kao i ona prva protiv Krotonea. U toj mini-ligi davljenika, Empoli za sada pobeđuje u direktnim duelima što može da bude presudno na kraju.

Iako se za Peskaru može reći da je zaslužila više u dosadašnjem delu sezone i da nije imala sreće, debakl protiv Empolija je potpuno zaslužen. Makarone ja radio šta je hteo odbrani Delfina i u 38. godini je bio prosto neuhvatljiv za domaće defanzivce. Empoli je sjajnim kontrama uništio odbranu Peskare u prvom poluvremenu. Dva puta je Makarone pobegao čuvarima i manirom rasnog golgetera matirao golmana Bizarija. Prvo je prekinuo seriju Empolija od 766 minuta bez gola u Seriji A, a onda u 44. minutu zaključio najbolje poluvreme Toskanaca u sezoni u kojem eu dali više golova nego u prethodnih 11 mečeva.

Mogao je Big Mek možda i do het-trika za poluvreme, ali je bio nesebičan i majstorski asistirao Pućareliju. Tačku na debakl Peskare je stavio Saponara posle još jedne kontre u finišu meča. Uroš Ćosić je odigrao ceo meč za pobednički tim i uživao u osveti nad bivšim klubom. 

SERIJA A - 12. KOLO

Subota:

Torino - Kaljari 5:1 (3:1)

/Beloti 2, 59 pen, Ljajić 11, Benasi 38, Bazeli 51 - Melkijori 41/

Napoli – Lacio 1:1 (0:0)
/Hamšik 52 – Keita 54/

Nedelja:
Peskara - Empoli 0:4 (0:3)
/Makarone 12, 44, Pućareli 23, Saponara 89/

15.00 Kjevo - Juventus
15.00 Đenova - Udineze
15.00 Palermo - Milan
15.00 Sasuolo - Atalanta
18.00 Fjorentina - Sampdorija
18.00 Inter - Krotone
20.45 Roma - Bolonja

(FOTO: Action Images)


tagovi

Serija ARikardo SaponaraPeskaraMasimo MakaroneItalijaEvropaEmpoli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara