""
""

BiH lako protiv familije Čipolina, Švedska surovo koristila poklone, Švajcarska jedva! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 25.03.17. | 19:54

Drmić sprečio senzaciju čim je ušao, Šveđanima sudija priznao neregularan gol, prvi bod za Andoru

Bez iznenađenja u petom kolu u grupama A, D i H kvalifikacija za Mondijal u Rusiji naredne godine. Favoriti su ispunili plan i ostvarili pobede. Neki lagano i rutinski, neki jedva...

Izabrane vesti

Bosna i Hercegovina je nastavila perfektan niz u Zenici u trećem meču na Bilinom polju u ovim kvalifikacijama zabeležila i treću pobedu. Bez Džeka, Spahića i još nekih bitnih igrača... Doduše, imala je najlakaši mogući zadatak. Savladala je autsajdera Gibralatar sa 5:0. Za goste su igrali amateri koji se bave raznim svakodnevnim poslovima i fudbal im nije prioritet. Interesantno je sa su u odbrani Gibraltara igrala trojica rođene braće: Džozef Čipolina, Rej Čipolina i Kenet Čipolina!

Zmajevi su rutinski odradili zadatak. Ibišević je u prvom poluvremenu pogodio dva puta, da bi u drugom delu igre posao nastavio Avdija Vršajević golom, a potom i asistencijom za Višću. Tačku je stavio štoper Bičakčić. BiH nastavlja poteru za liderom Belgijom i izjednačenu trku sa Grčkom na drugom mestu.

U istoj grupi je Kipar razočarao svoje navijače remijem bez golova na domaćem terenu protiv Estonije za koju je ovo dobra rezultat. Naravno, nijedna od ove dve selekcije nema šanse u konkurenciji Belgije, BiH i Grčke, ali bi četvrto mesto u grupi moglo da se podvuče kao uspeh.

Švedska se trenutno izjednačila na čelu grupe A sa Francuskom koja večeras igra protiv Lukesmburga. Šveđani su lakše nego što se očekivalo dekalsirali Belorusiju sa 4:0 uz veliku pomoć gostujućih igrača. Belorusi su ih prvo častili penal koji je Forsberg pretvorio u gol za miran odlazak na poluvreme. Tek što je počelo drugo poluvreme, usledio je novi poklon za Forsberga. Ovoga puta od golmana Gorbunova kojem je mlak šut Forsberga prošao kroz ruke, pa kroz noge. A potom i poklon od austrijskog sudije Lehnera koji je priznao neregularan gol Berga jer lopta nije prešla gol-liniju. Na kraju je Telin stavio tačku jedinim „normalnim“ golom na utakmici.

Najviše muka od favorita je imala Švajcarska koja je na svom terenu jedva savladala autsajdera Letoniju sa 1:0 i tako nastavila perfektan niz sa pet pobeda u isto toliko mečeva koji im donosi prednost u odnosu na prvog pratioca Portugaliju.

Doduše, Švajcarci su zaslužili ovaj minimalac jer su bili daleko bolji i ospedali su gol gostiju sa Baltika koji su se grčevito branili. Trener Petković je ključni potez povukao u 64. minutu kada je uveo Josipa Drmića koji je posle samo dva minuta na terenu postigao gol odluke.

Prvi bod u kvalifikacijama je osvojila Andora koja je na svom terenu odirgala 0:0 protiv Farskih Ostrva koja su propustila priliku da se eventualnom pobedom izjednače sa trećeplasiranom Mađarskom i nastave dobar niz igara. 

KVALIFIKACIJE ZA SP U RUSIJI 2018, EVROPSKA ZONA

Peto kolo

GRUPA A
Švedska - Belorusija 4:0 (1:0)
/Forzberg 18pen, 49, Berg 58, Telin 78/

20.45 Luksemburg - Francuska
20.45 Bugarska - Holandija

GRUPA B
Švajcarska - Letonija 1:0 (0:0)
/Drmić 66/

Andora - Farska Ostrva 0:0 (0:0)

20.45 Portugal - Mađarska

GRUPA H
Bosna i Hercegovina - Gibraltar 5:0 (2:0)
/Ibišević 4, 44, Vršajević 52, Višća 56, Bičakčić 90+4/

Kipar - Estonija 0:0 (0:0)

20.45 Belgija - Grčka


tagovi

Josip DrmićEvropaEmil ForsbergBiHkvalifikacije za sp 2018reprezentacija Belorusijereprezentacija Bosne i Hercegovinereprezentacija Gibraltarareprezentacija Švajcarskereprezentacija Švedskereprezentativni fudbalŠvajcarska 1ŠvedskaVedad Ibišević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara