""
""

Bijelsa izluđuje Bačuajija

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.11.14. | 17:49

Belgijski napadač je došao kao najskuplje pojačanje, ali sedi na klupi zbog čega je grmeo po svlačionici i bacao kopačke, a onda mu je Ludak prepisao terapiju

Kada je prošlog leta došao kao najskuplje pojačanje u Olimpik iz Marselja, Miči Bačuaji je verovatno mislio da će biti prva zvezda slavnog francuskog kluba, kao što jer to bio u Standardu. Plaćen je šest miliona evra, navijači su se nadali da je na Velodorm stigla gol mašina... Ali tako nije mislio Marselo Bijelsa.

Izabrane vesti

Kontroverzni trener ove sezone pravi čuda s Olimpikom, a da stvari budu čudnije najveće pojačanje ima ulogu epizodiste. U prvenstvu je odigrao samo pet mečeva. Svih pet puta je u igru ušao sa klupe. Jedino je starter bio u meču Liga kupa kada je Marselj eliminisan od Rena, a on uspeo da postigne gol.

Iako Bijelsa kaže da tu nema nikakvih problema, Belgijanac ne misli tako... Posle meča sa Sent Etjenom kada nije dobio šansu ni da uđe u igru, Bačuaji je „poludeo“ posle meča i besneo po svlačionici bacajući kopačke i psujući.

Bijelsa ništa ne menja jer je Žinjak u sjajnoj formi, a kod Argentinca dvojica napadača jednostavno ne mogu da igraju zajedno.
„U mom sistemu, dvojica napadača nisu poželjna. To mi je često pravilo probleme tokom karijere. Po mom mišljenju, dve devetke ne mogu da budu u isto vreme na terenu. Treneri često žrtvuju jedno krilo ili kreativca u veznom redu zbog toga. To za mene nisu opcije. Ne želim da mi ekipa bude osakaćena za jednu ruku ili da zbog drugog napadača trpi kreativnost u veznom redu. Ipak, pokušaću tokom sezone da nađem neko rešenje u kojem bi i Bačuaji dobio mesto“, objasnio je Bijelsa.

U međuvremenu, Bijelsa ima posebnu terapiju za besnog Bačuajia. Posle meča sa Sent Etjenom ga je držao četiri sata u kancelariji i puštao mu video/snimke sa analizom njegovih dotadašnjih igrara. Razgovarao je s njim, savetovao ga, ukazivao mu na neke detalje u igri. Belgijanac je slušao, upijao savete i ponadao se da zna u čemu je problem. Kada je došao sledeći meč sa Tuluzom na Velodromu, Bijelsa ga je ostavio da celu utakmicu presedi na klupi.

Zamislite očaj belgijskog napadača...   

(FOTO: Action images)


tagovi

EvropaFrancuskaLiga 1Marselo BijelsaMiču BačuajiMarselj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara