""
""

Bili pakao u Maksimiru, kraj Dinamove i Mamićeve ere! Rijeka ima titulu u rukama! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.04.17. | 16:59

Hajduk slavio u velikom hrvatskom derbiju i Modrima otežao posao u borbi za 12. titulu u nizu - 0:2

Dobar deo Hrvatske slavi! Neko iz, sasvim legitmne, navijačke strasti, nego iz ljubomore, ali današnji veliki derbi između Dinama i Hajduka definitivno bi mogao da označi kraj jedne ere! Modre i Mamićeve ere!

Iako su imali ulogu autsajdera Bili su golovima Ante Ercega i Futaksa slavili u Maksimiru posle devet godina (2:0) i u velikoj meri otežali Dinamu borbu za 12 uzastopni naslov prvaka Hrvatske. Rijeka i dalje ima četiri boda više, ali i večerašnje gostovanje u Istri. Ukoliko tim Matijaža Keka slavi protiv objektivno slabijeg rivala jasno je da će imati titulu u rukama.

Izabrane vesti

Derbi između Dinama i Hajduka imao je svojevrsnu psihološku predigru. Najbolji igrač Modrih Halil Sudani dobio je dozvolu da igra, iako je prvobitno suspendovan zbog nesportskog ponašanja na utakmici protiv Lokomotive. Ta odluka Disciplinske komisije FS Hrvatske izazvala je veliki gnev igrača Hajduka koji su odigrali dobro utakmicu. Ne, odličnu, ali su znali da razoružaju večitog šampiona Hrvatske.

Današnji derbi u Maksimiru pretvorio se u „bili“ pakao za navijače Dinama. Njihov tim je ponovo zakazao kada je bilo najvažnije, a da će Hajduk biti blizu pozitivnog rezultata moglo se naslutiti u 29.minutu. Tada je vezista gostiju Ante Erceg iz dva pokušaja savladao Livakovića i obradovao brojne pripadnike Torcide.

Ponovo je Hilal Sudani demonsrirao da je paklen igrač. Bio je najveća pretnja za odbranu Hajduka. Tako je u 31.minutu okružen trojicom čuvara makazicama šutirao, ali se lopta od prečke odbila u polje.

Zadovoljan vođstvom Hajduk je rivalu prepustio inicijativu, nervozni domaćin je barem 80 posto vremena imao loptu u nogama. Igralo se u nastavku na jedan gol, ali nije bilo ubojitosti u sastavu Ivajala Peteva. Pokušavali su Ćoric, Sudani, Enrikes, ali pored Bilog zida nije bilo prolaza. I kako to obično biva usledila je kontra. Sjajno je prošao Kožulj, a Futaks je bacio Modre na kolena

Kraj Dinamove ere je blizu.


tagovi

Zdravko MamićHilal SudaniHrvatskaEvropaDinamo Zagreb

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara