"Del Boske"
"Del Boske"

Bio je šampion Evrope i sveta, ali bi da radi još dva leta: Del Boske u penziji 2016.

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.10.14. | 18:48

„Neću podnedti ostavku pre kraja kvalifikacionog ciklusa, niti ću produžiti ugovor po završetku Evropskog prvenstva“, kaže selektor Španije

Del BoskeJedan od najpopularnijih brka u svetu fudbala i čovek koji je sa Španijom pokorio i Evropu i svet, Visente del Boske najavio je odlazak u penziju. I to na leto 2016. kad se okonča Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

Mada se zamaskirao izjavom da ga pritiskaju godine i da želi da prepusti mesto mlađim i ambicioznijim kolegama, jasno je da bi selektor Crvene furije želeo da pokuša još jednom da napadne trofej kontinentalnog prvaka, pa da se povuče kao pobednik. A na ovako, kad su rane sa Mundijala još sveže, a ni učinak Španaca u kvalifikacijama za EURO nije baš savršen.
Na leto 2016. imaću 65 godina, to je pravo vreme za penziju, dosta mlađih trenera čeka posao, velika je nezposlensot među njima“, darežljiv je Del Boske.

Izabrane vesti

Trofejni stručnjak je sve češće na meti kritika posle fijska u Brazilu, kao i nedavnog poraza od Slovačke u kvalifikacijama za EURO, međutim, on ne namerava da otstupi pred baražnom vatrom španske javnosti.
Neću podnedti ostavku pre kraja kvalifikacionog ciklusa, niti ću produžiti ugovor po završetku Evropskog prvenstva. Sigurno idem kad se turnir u Francuskoj završi“, rekao je Del Boske.

On je prokomentarisao i činjenicu da su i mlađe kategorije španskog fudbala u padu, pa je tako mlada reprezentacija, dvostruki uzastopni šampion Evrope, eliminisana u baražu za plasman na EP u Češkoj od selekcije Srbije.
Tako je to u fudbalu. Kad pobeđujemo i stavri idu onako kako smo očekivali situacija je mirna. U suprotnom ljudi će naš rad dovoditi u pitanje“, rekao je Del Boske, koji je pre dva velika trofeja na klupi reprezentacije Španije osvojio čak osam pehara sa Real Madridom, od čega dva lige šampiona.

(FOTO: Action images)


tagovi

Euro2016međunarodni fudbalFudbalska reprezentacija Španijereprezentativni fudbalŠpanijaVisente del Boske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara