Bitka za prvi pehar LŠ, 3.500.000 evra i mesto na Svetskom klupskom prvenstvu

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.11.18. | 17:00

Kašima u prvom meču finala dočekuje Persepolis

Bitka za azijski tron, 3.500.000 evra i mesto na Svetskom klupskom prvenstvu. U subotu, u jutarnjim časovima, posle osam meseci akcije u Azijskoj Ligi šampiona knjiga je spala na dva slova. Kašima i Persepolis bore se za trofej najboljeg na najvećem i najmnogoljudnijem kontinentu. Pritom, oba tima su već ostvarila istorijski uspeh, i prvi put su došla do mogućnosti da se dokopaju vrednog trofeja.

Domaćin prvog susreta finalne borbe biće predstavnik istoka Kašima, koja je do finala stigla pošto je u osmini finala izbacila jednog od favorita Šangaj SIPG, potom Tjenđin Kuanžan i Suvon. Antlersi su najuspešniji japanski kolektiv, ali uspeh sa domaće scene nikada nisu uspeli da prenesu na kontinentalnu. Četa Goa Oive pomenuta dva kineska tima izbacila je ostvarivši sve pobede, dok je u polufinalu prošla kroz pravu dramu. Dva puta se vraćala iz mrtvih protiv Suvona i ušla u prvo finale.

Izabrane vesti

Persepolis je rivale preskakao na teži način. U osmini finala zbog gola u gostima uspeo je da izbaci Al Džaziru iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, na narednom koraku bio je uspešniji od katarskog Al Duhaila, da bi u polufinalu eliminisao Al Sad, takođe iz Katara. Iranski tim koji od 2015. godine trenira hrvatski strateg Branko Ivanković uspeo je da nadogradi prošlosezonski rezultat, kada je zaustavljen od strane Al Hilala u polufinalu. Klub ima ogromnu navijačku bazu i vruć domaći teren, pa bi sve osim poraza u Kašimi dalo lep nagoveštaj Persepolisu da bi mogao da vrati pehar šampiona Azije u Iran posle tačno 25 godina.

Izdaleka deluje da je Kašima imala teže rivale, a imala je i teži raspored u prethodnom periodu. Dok je Persepolis odmarao i odlagao prvenstvene utakmice kako bi što mirnije dočekao početak bitke, Antlersi su pre dva dana igrali ligaški meč sa Serezo Osakom.

Revanš meč na programu je za sedam dana, u Teheranu.

AZIJSKA LIGA ŠAMPIONA - FINALE (PRVI MEČ)

Subota
07.00: (1,60) Kašima (3,70) Persepolis (6,25)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

Kašima AntlersPersepolisAzijska liga šampionasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara