Bivši trener o Ikardiju: Sjajan igrač, ne i kapiten! Lider je Handanović…

Vreme čitanja: 1min | uto. 02.10.18. | 11:44

O igračkim kvalitetima sve najbolje, ali…

Inter sutra gostuje PSV Ajndhovenu u Ligi šampiona, a taj duel je za holandske medije komentarisao bivši trener italijanskog i dugogodišnji rival holandskog kluba – Frank de Bur.

Legenda Ajaksa se u Interu nije pokazala kao dobro rešenje i dobio je otkaz posle samo 14 mečeva kao jedan od najgorih trenera u istoriji kluba. Posebno su zanimljivi njegovi komentari o Interovom najbljem igraču i kapitenu Mauru Ikardiju.
“On nije pravi materijal za kapitena. Kod njega postoje stavri koje nisu dostojne kapitenske trake. Kao na primer, prepiranje sa navijačima svog kluba. Ostavio sam mu traku jer jer nisam želeo da izgubim važnog igrača na početku sezone. Ali iskren da budem, nisam imao probleme s njim. Igrao je svoju ulogu“, kaže De Bur.

Izabrane vesti

Ipak, o Ikardiju kao igraču ima visoko mišljenje.
„Kao igrač mi se sviđa. Od prvog treninga sam video da ima kvalitete, postizao je golove iz svih pozicija, ima brzinu i završnicu... Dao je 109 golova na 187 mečeva što je sjajan prosek. Bio je dva puta najbolji strelac Serije A  za četiri godine i to dovoljno govori o njemu“.

De Bur nema sumnju ko je pravi lider Interove svlačionice i ko zaslužuje kapitensku traku.
„Pravi lider tima je golman Samir Handanović“.

(FOTO: Action images)


tagovi

Frank de BurMauro Ikardi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara