"Kavani proslavlja gol"
"Kavani proslavlja gol"

Blanove izmene donele preokret protiv Lorijana, Kavani i Baebek prevarili odličnog Lekomta (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.11.14. | 18:50

Golman gostiju briljirao, ali je ipak dva puta naišao na bolje od sebe

Kavani proslavlja golDelovalo je da nema boljeg protivnika za Pari Sen Žermen za nastavak niza od tri pobede od Lorijana pošto su Parižani neporaženi na pet minulih međusobnih duela, a domaćini su izgubili šest od poslednjih sedam utakmica u Ligi 1. Na kraju su gosti morali da se muče, ali su ipak uzeli tri boda – 1:2

Ipak već u drugom minutu je Sirigu morao da spašava vrat Joana Kabaja pošto je posle greške veziste morao da nogom odbrani šut Džordana Ajua.  

Izabrane vesti

Domaćini su bili bolji rival, više pretili protivničkom golu, a to im se isplatilo u 42. kada je Aju u kaznenom nonšalantno levom nogom odigrao do Rafaela Guereira koji je iz veoma teške pozicije, skoro mrtvog ugla, savladao italijanskog čuvara mreže.

Gosti su se razbudli posle pauze, a golman Lorijana Bendžamin Lakomt je pokazao da je uvek motivisan protiv velikih ekipa i sjajno čuvao svoj gol. U 50. minutu je prvo odbranio snažan udarac glavom Serža Orijea posle kornera, a onda odmah i volej udarac Tijaga Mote.

Ali Edinson Kavani je samo 11. minuta kasnije uspeo da „ukrade“ gol pošto je posle sjajne asistencije Tijaga Mote iz srca kaznenog uputio udarac, prvo ga je Lakomt zaustavio, ali se Urugvajac odlično snašao i sa golmanove ruke uspeo da loptu pošalje preko gol linije.

Kritikovani Loran Blan je reagovao uvođenjem Marka Veratija i Žana Kristofa Baebeka, a upravo su njih dvojica u 68. minutu kombinovali i doneli pobedu gostima. Italijan je asistirao, a Baebek je odlično izbacio istrčalog golmana i iz mrtvog ugla zatresao mrežu za nova tri boda aktuelnog šampiona Francuske.

LIGA 1, 12. kolo

Petak:

Monako – Rems 1:1 (1:0)
/Ečiejile 20 - Mukanđo 80/

Subota:

Lorijan – PSŽ 1:2 (1:0)
/Guereiro 42 – Kavani 61, Baebek 68/

20.00: Gengam – Bastija
20.00: Lil – Sent Etjen
20.00: Mec – Kaen
20.00: Monpelje – Evijan
20.00: Nica – Lion

Nedelja:

14.00: Nant – Ren
17.00: Bordo – Tuluz
21.00: Marselj – Lans

(FOTO: Action Images)


tagovi

Džordan AjuEdinson KavaniEvropaFrancuskaLiga 1Loran BlanLorijanPari Sen ŽermenŽan-Kristof Baebek

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara