""
""

Bledi sećanje na Bari, navijači počeli proteste (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.02.14. | 20:05

Italijanski klub se nalazi u teškoj situaciji, a najvernije navijače je izdalo strpljenje i okupirali su centar grada

Nekada je Bari bio stabilan italijanski prvoligaš, stadion San Nikola je bio domaćin SP 1990. godine i finala Kupa evropskih šampiona godinu dana kasnije, kroz ovaj klub su prodefilovala poznata fudbalska imena poput Dejvida Plata, Zvonimira Bobana, Fila Masinge, Iksela Osmanovskog. Bari je lansirao i Antonija Kasana, Nikolu Ventolu, Đanluku Zambrotu, Andreu Ranokiju, Leonarda Bonućija...

Izabrane vesti

Ali, danas Bari preživljava jedne od najtežih momenata u klupskoj istoriji. Klub ne samo da je daleko od Serije A, već je na ivici ispadanja u trećeligaški rang, a finansijska situacija je očajna. Tačnije, kontroverzna porodica Matareze koja klubom vlada skoro 40 godina ne želi da ulaže novac i bankrot preti kolektivu sa San Nikole.

Najvernije pristalice Barija su zato počele ulične proteste na kojima traže hitnu smenu vlasnika koji su pre dve godine odbili da klub prodaju jednoj američkoj kompaniji koja je želela da ga ulaganjima vrati u Seriju A. Nekoliko stotina navijača je protestvovalo na ulicama Barija uz baklje i dimne bombe tražeći promene u klubu i odlazak porodice Matareze.

Trojica vremešne braće Matareze (Antonio,Vinćenco i Mikele) vuku decenijama sve konce u klubu. Vinćenco Matareze je bio jedan od najmoćnijih, ali i najmutnijih likova italijanskog fudbala u prethodnih 30 i kusur godina. Devet godina je bio predsednik FS Italije, 19 godina predsednik Lige, deset godina potpredsednik UEFA, a osam godina potpredsednik FIFA...

Međutim, Matareze danas ima 74 godine i izgubio je volju da ulaže u Bari što klub teško preživljava. Zato navijači od njega i njegove familije traže da hitno proda klub nekome ko će hteti da finansijski pomogne posrnulom kolektivu. 

(FOTO: Twitter)


tagovi

Serija AItalijaEvropaBariAntonio Matareze

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara