"Udarac Boaćija i situacija koja je okarakterisana kao ofsajd"
"Udarac Boaćija i situacija koja je okarakterisana kao ofsajd"

Boaći i Gana pokradeni u Kampali! Nepostojeći ofsajd odneo mundijalski san (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.10.17. | 17:15

Ganu samo čudo može da ostavi u borbi za odlazak u Rusiju

Udarac Boaćija i situacija koja je okarakterisana kao ofsajd

Mundijalski snovi Gane srušeni su u Ugandi zahvaljujući velikom propustu arbitara iz Sudana, koji su u 94. minutu poništili čist gol Rafaela Dvamene nakon snažnog udarca Ričmonda Boaćija sa 30 metara udaljenosti. Pomoćni sudija je signalizirao da se prilikom šuta napadača Crvene zvezde golgeter Ciriha nalazio u nedozvoljenoj poziciji, ali je to bila loša procena.

Izabrane vesti

Selekcija Kvasija Apije je tako odigrala bez golova u Kampali, pa u ovom trenutku ima tri boda manje od prvoplasiranog Egipta, koji sutra dočekuje Kongo (19.00). Gani preostaje samo da se nada čudesnoj pobedi Konga, pošto joj u poslednjem kolu kvalifikacija na noge stiže Egipat.

Gani je u ovoj utakmici igrala samo pobeda, koja im takođe nebi garantovala plasman na najveću fudbalsku smotru, ali bi značajno povećala ambicije uoči poslednjeg kola. Ovako, Crnim zvezdama preostaje samo da se uzdaju u višu silu.

Boaći je odigrao svih 90 minuta, do ulaska Dvamene bio je praktično jedina opasnost po gol domaćina, što se pokazalo i u poslednjim trenucima utakmice, kada je u svom stilu odlučio da se oproba iz prilično teške pozicije. Ipak, taj udarac je bio dovoljno snažan i opasan po gol Ugande, pošto je lopta nezgodno odskočila ispred Denisa Onjanga, odbila se od golmana domaćina i pala pravo pred noge Dvamene, kojem nije bilo teško da je pošalje u mrežu.

Ipak, zastavica se iznenađujuće našla u vazduhu, što je ozbiljno razljutilo goste, koji su opkolili arbitra El Fadila Mohameda, ali je odluka ostala nepromenjena.

Velika gužva napravila se i u grupi D, gde je Južna Afrika u Johanezburgu srušila lidera grupe Burkinu Faso (3:1), pa je sada razlika između lidera i poslednjeg tima na tabeli samo dva boda.

Bes rezervnih igrača Gane

Opkoljen sudija iz Sudana

Grupa D

Južna Afrika - Burkina Faso 3:1 (3:0)
/Tau 1, Zvane 33, Vilakazi - Traore 87/

Zelenorotska ostva - Senegal 0:2 (0:0)
/Sako 82, Ndoje 90+3/

Grupa E

Uganda - Gana 0:0

Nedelja:
19.00: (1,20) Egipat (5,60) - Kongo (15,00)

(FOTO: Screen shot)


tagovi

Ganareprezentativni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara