Boaćijev Đangsu dovodi špica od 25.000.000!

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.07.18. | 22:09

Da li je bivši napadač Zvezde u opasnosti?

U petak se u Kini završava prelazni rok, a večeras je odjeknula najveća transfer bomba  - transfer Paulinja iz Barselone u Guangdžou. A uskoro bi mogla još jedan - Duvan Zapata!

S obzirom da je za Kineze ovo zimski prelazni rok, ne očekuje se veliki broj zvučnih transfera kao što je to slučaj u januaru i februaru. Ipak, Paulinjov slučlaj je pokazao da neće biti ni baš tiho. A Đangsu je rešio da i on obraduje navijače velikim pojačanjem. Poslednje informacije iz Italije glase da je Sampdorija pristala na ponudu Đangsua od 25.000.000 evra za kolumbijskog napadača Duvana Zapatu

Izabrane vesti

A pristao je i igrač kojem je ponuđen daleko veći novac od onog koji ima u Đenovi. On bi trebalo da se nastavi stopama gmile zemljaka koji su minulih godina krenuli put Kine poput Džeksona Martineza, Fredija Guarina, Đovanija Morena, Rodžera Martineza, Fredija Montera... Kina je obećana fudbalska zemlja za Kolumbijce. Inače, Sampdorija je već odlučila da kao zamenu dovede Defrela iz Rome. 

Ovaj transfer bi mogao da bude zanimljiv i iz perspektive bivšeg Zvezdinog golgetera Ričmonda Boaćija. On je zimus prešao u Đijangsu i potpisao ugovor do 2020. godine sa palto od 2.200.000 evra godišnje. I popunio je mesto četvrtog stranca.

Po pravilima u Kini, svaki klub sme da u sastavu ima četvoricu stranaca, a trojicu istovremeno na terenu. Pored Boaćija, Đangsu još ima Aleksa Tešeiru, Ramiresa i Gabrijela Paletu. Svi oni su zvučnija imena od Boaćija i imaju bogatije ugovore. Tešeira i Ramires imaju identične  ugovor do januara 2020. vredne po 10.000.000 evra godišnje. Paleta ima ugovor takođe na još godinu i po dana vredan 3.500.000 evra po sezoni. Plus imaju kamerunca Mukanđa koji je na pozajmici u Pekingu do kraja godine i ima ugovor do sledećeg leta. Dakle, neko će morati da ode... A Boaćijev ugovor je najmanji. Plus, igra na istoj poziciji kao Zapata.

Doduše, plan Đangsua prošle zime je bio da se reši Tešeire i pozajmi ga u Brazil, ali nije uspeo da postigne dogovor sa Korintijansom oko ugovora. Možda su sada našli način?

(FOTO: Action images)


tagovi

ĐangsuLetnji prelazni rok 2018Duvan ZapataRičmond Boaći

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara