"Boban Marjanović juri ka MVP priznanju"
"Boban Marjanović juri ka MVP priznanju"

Bobi ponovo dominira Evroligom, ali je tenk iz Milana ukrao šou! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.02.15. | 12:54

Centar Crvene zvezde je partijom u Madridu zaslužio da se nađe na drugom mestu ovonedeljne MVP liste u elitnom takmičenju

Boban Marjanović juri ka MVP priznanju

Zvezdin div opet pri vrhu! Boban Marjanović se našao na drugom mestu liste najkorisnijih igrača osmog kola Top 16 faze Evrolige pošto je odigrao fenomenalnu partiju protiv Reala u Madridu ostvarivši indeks korisnosti 35. Gorostas iz Boljevca bi zavredio MVP nagradu, samo da nije bilo neverovatnog centra Armanija Samarda Semjuelsa koji je uništio Nižnji u Novgorodu za vrtoglavih 47 indeksnih poena!

Izabrane vesti

Jamajčanin je ubacio 36 koševa uz sjajan šut iz igre (14/16), sakupio je devet skokova i iznudio čak 12 prekršaja što dovoljno govori o tome koliko su centri Nižnjeg bili nemoćni protiv korpulentnog Semjuelsa.  Indeks 47 je i najveći zabeleženi ove sezone u elitnom kontinentalnom takmičenju, a teškaš Milaneza je i ubedljivo najbolji strelac kola.

Da Samardo nije eksplodirao u Novgorodu, Boban Marjanović bi definitivno obeležio osmu rundu Top 16 faze. Centar srpskog vicešampiona postigao je 21 poen na utakmici protiv Reala u Madridu i našao se na deobi trećeg mesta sa Tejlorom Ročestijem kada su u pitanju najbolji strelci. Takođe, popularni Bobi uhvatio je 13 skokova, te je podelio prvo mesto u toj statističkoj „koloni“ sa srpskim reprezentativcem Nemanjom Bjelicom, dok se na drugom mestu našao Nenad Krstić sa skokom manje. Marjanović je dominirao i u blokadama pošto je zabeležio tri, koliko je upisao i Brajan Rendl iz Makabija. Div iz Boljevca još uvek drži prvu poziciju u prosečnom broju indeksnih poena tokom čitave sezone sa 24,2 po meču, dok je na drugom mestu Ročesti sa 22.

Što se asistenata tiče, Vasilis Spanulis je dominirao protiv Unikahe u Pireju podelivši 10 dodavanja saigračima, Denijel Heket je upisao jedno manje, a plejmejker Zvezde Markus Vilijams podelio je treće mesto sa Tomasom Satoranskim – obojica su zabeležila po osam asistencija.

(FOTO: MN Press)


tagovi

SrbijaSamardo SemjuelsEvropaEvroligaFK Crvena zvezdaBoban Marjanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara