Boka Juniors na raskrsnici, Burdiso bira trenera - Pekerman, Gareka, Palermo ili neki kec iz rukava?

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.12.18. | 19:35

Posle poraza u finala Kupa Libartadores slavni klub iz Buenos Ajresa smenio trenera i krenuo u potragu za novim

Posle Superklasika – potop. Tako bi u najkraćem moglo da se opiše ono što se dešava u Boki Juniors u danima koji su usledila nakon bolnog i vrlo neprijatnog poraza od najljućeg rivala River Plejta u revanšu finala Kupa Libertadores. Fernando Gago je na neslavan način završio igračku karijeru, Karlos Tevez je na sreću navijača Boke rešio da igra još malo, a očekivano je bilo da ceh plati trener Giljermo Baros Skeleto.

A sada je predsednik kluba Danijel Angelići odlučio je da za sportskog direktora imenuje bivšeg igrača Boke i reprezentativca Argentine Nikolasa Burdisa i njemu poveri zadatak da pregovara sa potencijalnim kandidatima za klupu slavnog kluba iz Buenos Ajresa.

Izabrane vesti

A spisak potencijalnih kandidata je prilično dugačak, barem ako je verovati tamošnjim medijima. Ipak, oni najozbiljniji poput Olea i Klarina navodi da se izdvajaju četvorica kao najozbiljniji. To su Rikardo Gareka, Hoze Pekerman, Antonio Muhamed i Migel Anhel Ruso.

Trojica su u ovom trenutku bez angažmana, dok je Gareka, bivša igrač Boke, sada na mestu selektora Perua. Pekerman se povukao se mesta selektora Argentine letos nakon što je Kolumbija eliminisana na Mundijalu, Mohamed je nedavno dobio otkaz u Selti, a svojevremeno je u sezoni 1991/92 i igrao za Boku, dok je Ruso sa ovim klubom osvojio Kup Libertadores pre 11 godina. To je ujedno bio i poslednji trijumf Boke u elitnom kontinentalnom takmičenju.

Iako su oni najozbiljniji nisu i jedini kandidati za funkciju šefa stručnog štaba Boke Juniors. Tu je nekadašnji ljubimac navijača Martin Palermo koji je poslednje trenersko iskustvo imao u čileanskom Union Espanjolu, a tu su Gabrijel Ivan Hajnce koji vodi gradskog rivala Velez Sarsfild, Gustavo Alfaro iz Urakana, odnosno Gabrijel Milito koji je predvodio takođe čileanski O’Higins.

Pojedini mediji u Argentini bave se i pitanjem da li će i kako Burdiso uspeti da se snađe na ovom zadatku i sa novom funkcijom, jer je tek pre nekoliko meseci odlučio da završi igračku karijeru i to u dresu italijanskog Torina.

Jedino što u ovom trenutku definitivno ide na ruku Boki i Burdisu je činjenica da će prvu sledeću takmičarsku utakmicu odigrati tek krajem januara sledeće godine i to protiv Njuels Old Bojsa u gostima.

Foto: Reuters/Shutterstock


tagovi

Hose PekermanNikolas Burdisomartin palermoBoka juniors

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara