"Slavlje Krosa i Belarabi"
"Slavlje Krosa i Belarabi"

Bombaš Kros projektilom u 89. minutu pokorio Vigo (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.11.14. | 22:42

Nemci minimalcem od 1:0 slavili u prijateljskom susretu sa Španijom

Slavlje Krosa i BelarabiNosioci igre polako stare, ali Nemci ne moraju da brinu. Toni Kros već je izrastao u igrača svetske klase i na prijateljskom susretu sa Španijom u Vigu demonstrirao da je lider nove generacije nemačkih fudbalera postigavši pogodak za pobedu od 1:0.

A bio je to neverovatan gol.

Izabrane vesti

Igrao se 89. minut, 24-godišnji as madridskog Reala je maltene iz kolena odapeo strelu sa nekih 25 metara. Išla je lopta u donji desni ugao debitanta Kika Kasilje, nezgodno odskočila ispred rezervnog golmana Furije i završila u mreži domaćeg tima.


Pogodak Krosa bio je samo kulminacija svega onoga što je viđeno u Galiciji s obzirom na to da su Visente Del Boske i Joahim Lev pružili šansu igračima iz drugog plana. U odsustvu Inijeste, Fabregasa, Ćavija Martineza sa jedne, te Švajnštajgera, Ozila, Rojsa sa druge strane nedostajao je i završni pas na koji su nas ove dve selekcije navikle, pa su najozbiljnije pretnje predstavljali šutevi sa distance.

Prvi je to učinio Mario Gece, ali je Iker Kasiljas maestralno reagovao, na suprotnom kraju terena udarac je oprobao još jedan novajlija Nolito, ali se istakao Ron-Robert Ciler, da bi svoj trenutak imao i Kasilja, koji je samo dva minuta po ulasku na teren zaustavio projektil Kevina Folanda.

Protiv Krosa je međutim Kasilja bio nemoćan.

Bilo bi ipak pogrešno svu krivicu Kasilje svaliti na golmana Espanjola. Utisak je da će Visente Del Boske, uprkos sjajnim rezultatima Španaca u omladinskoj konkurenciji, morati da odloži smenu generaciju koja neminovno sledi. Mlađim igračima Furije nedostaje iskustva, barem za okršaje sa najvećima.

A i Nemačka je u Vigu igrala bez osmorice standardnih prvotimaca. I uspela da Del Boskeu nanese prvi poraz na domaćem terenu. Prvi posle 34 utakmice Španije kod kuće. 

ŠPANIJA – NEMAČKA 0:1 (0:0)
/Kros 89/

Stadion: Balaidos, Vigo;

ŠPANIJA (4-2-3-1): Kasiljas (od 77’ Kiko Kasilja) – Aspilikueta, Pike (od 46’ Albiol), Ramos (od 46’ Bartra), Bernat – Buskets (od 46’ Ignasio Kamačo), Bruno Sorijano – Raul Garsija (od 70’ Kaljehon), Isko, Nolito (od 77’ Pedro) – Morata;

NEMAČKA (3-4-3): Ciler - Hevedes, Mustafi, Ridiger – Rudi, Kedira (od 91’ Bender), Kros, Durm – Miler (od 22’ Belarabi), Gece (od 84’ Kruze), Foland.

(FOTO: Action Images)


tagovi

EvropaKiko KasiljaNemackareprezentativni fudbalŠpanijaToni Kros

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara