""
""

LE: Bombe u Londonu, Atletiko se oprostio od pehara, ludnica i golčina Aranga u Menhengladbahu (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | čet. 14.02.13. | 23:02

Dva slobodnjaka Bejla od kojih jedan u poslednjem sekundu neutralisali projektil Liona za konačnih 2:1. Rubin šokirao Falkaa i družinu, Borusiji ni tri penala nisu bila dovoljna da savlada Lacio, majstorije Palasija protiv Kluža

 

Izabrane vesti

Strašan meč i strašni golovi na Vajt Hart Lejnu gde je u okršaju Totenhema i Liona sve prštalo od dobrog fudbala, prilika, dinamike, žestokih startova… Geret Bejl je postigao dva neverovatna gola iz slobdonih udaraca i doneo Pevcima pobedu od 2:1 nad četom sa Žerlana.

Bukvalno u poslednjim sekundima meča je postigao jedan od svoja dva gola večeras i bacio Lion na kolena. Prethodno je Bejlov slobodnjak iz prvog poluvremena preko živog zida sa preko 30 metara doneo vođstvo londonskom timu. Ali, usledio je još lepši odgovor Liona i još neverovatniji volej Lionovog levog beka Samuela Umtitija koji je bombom sa ćoška šesnaesterca u suprotan gornji ugao istakao kandidaturu za jedan od najlepših golova sezone. I kada se činilo da će meč biti završen bez pobednika, fenomenalni Velšanin koji na svojim leđima nosi Totenhem već mesecima je ispalio još jedno đule iz svoje levice, opet preko živog zida i izazvao erupciju oduševljenja na Vajt Hart Lejnu.

Atletiku je trebalo mnogo vremena da 'upali motore' protiv Rubina i to su gosti iz Kazanja na najbolji način iskoristili. Već u šestom minutu Karadeniz je golom završio akciju koja je dosta dugo trajala. Posle jednog udarca sa ivice šesnaesterca golman Jorgandžija Kurtoa loše je intervenisao, lopta mu je pobegla, a Karadeniz nije imao milosti - 0:1.

Atletiko se probudio, počeo da napada, ali velikih šansi nije bilo za izjednačenje.

Kada je Šaronov zaradio isključenje u 45. minutu činilo se da će prošlogodišnji osvajač Lige Evrope uspeti da dođe do preokreta, pa ipak, ništa od toga. 

Kako je vreme prolazilo Atletiko je stezao obruč oko gola gostiju, Falkao je pokušavao, ali jednostvano nije išlo. Kolumbijac je  čak pogodio i prečku.

Kada se već činilo da će meč biti završen rezultatom 0:1, golman Madriđana napravio je novu glupost. Izašao je u petom minutu nadokande daleko od svog gola, što je Orbaiz iskoristio i poslao loptu u praznu mrežu. Možda će baš ovaj pogodak značiti i oproštaj španskog tima od daljeg takmičenja.


A u Menhengladbahu čudesan duel! Lacio je uspeo da preokrene rezultat nakon vodećeg gola Štrancla iz penala, ali arbitar iz Rusije onda je dosudio još dve najstrože kazne za domaći tim. Štrancl je prvi penal promašio, međutim, iskusni Marks drugi nije, pa je rezultat izjednačen na 2:2.

Borusija je stigla i do drugog vođstva, kada je fenomenalni Arango iz slobodnjaka matirao Marketija, no ni tu nije bio kraj. Kada se već polako spremalo slavlje u Menhengladbahu Kozak je postavio konačnih 3:3.

Gosti su utakmicu završili s igračem manje, pošto je Dijaz isključen u 69. minutu. Zanimljivo, ovaj fudbaler skrivio je prva dva jedanaesterca.

Inter nije dozvolio senzaciju na Đuzepe Meaci protiv šampiona Rumunije Kluža i slavio je sa 2:0. Rumuni su jesenas igrali sjajno na gostovanjima u grupnoj fazi Lige šampiona, ali su večeras bili lak zalogaj za Neroazure. Primetno je bilo i da Klužu mnogu fali najbolji igrač Sugu koji je prodat Marseju. Trener Stramaćoni je kombinovao sa sastavom tima i nije izveo najjače snage, pa su šansu dobili Pereira, Kovačić, Guarin… Srpski vezisti Dejan Stanković i Zdravko Kuzmanović nisu bili ni na klupi jer je trener hteo da ih odmori za prvenstvene okršaje, baš kao i Zanetija.

Već u 10. minutu Dijego Milito se opet povredio, tek što se prošlog vikenda golom vratio posle dvomesečne pauze i morao je da napusti teren. Zamenio ga je zemljak Palasio kojem je deset minuta na terenu bilo dovoljno da postigne gol. Iskoristio je prodor i asistenciju Guarina i majstorski, elegantno bocnuo loptu preko večeras sjajnog golmana Felgueiraša.  

Imao je Palasio ubrzo i još jednu šansu posle rabone Kasana, ali nije bio precizan. Ipak, Argentinac je u 87. minutu odličnu partiju krunisao golom koji verovatno znači i konačnu eliminaciju Kluža. Sjajno je izbegao ofsajd zamku i majstorskim lobom po drugi put na meču prebacio skamenjenog Felgueiraša.

Štutgart je nastavio da nervira svoje navijače. Bili su na putu da prekinu crnu od četiri poraza i konačnu obraduju navijače, ali su još jednom uprksali. Imali su minimalnih 1:0 zahvaljujući vezisti Gentneru koji je jedan otpadak gurnuo u mrežu, ali Belgijanci u sudijskoj nadoknadi postigli zlata vredan gol posle komične reakcije odbrane domaćih i rutinske realizacije Pleta.

Bazel je na zavejanom Sent Jakob Parku zaustavio ukrajinski Dnjipro koji je ove sezone bio odličan u Ligi Evrope, ali je evidentno da ih je velika pauza u prvenstvu koštala bolje forme. Šampion Švajcarske slavio sa 2:0 zahvaljujući ofanzivnom tandemu ŠtokerŠtreler. Australijanac Štoker je prvo zatresao mrežu posle slave intervencije odbrane Ukrajinaca, a potom je asistirao snažnom Štreleru koji je udarcem glavom duplirao prednost.  

Jedni meč bez golova odigrali su Njukasl i uvek neugodni Metalist. Doduše, domaćin je postigao gol petnaestak minuta pre kraja, ali je sudija odlučio da ga poništi zbog ofsajda, iako je situacija bila krajnje sumnjiva. Mrežu Ukrajinaca zatresao je Papis Sise, međutim, ispostavilo se da se uzalud radovao...

IZVEŠTAJE SA MEČEVA IGRANIH OD 19.05 POGLEDAJTE OVDE.

 

LIGA EVROPE – 1/16  finala

Anži – Hanover 3:1 (1:1)
/Eto 34, Ahmedov 48, Busufa 65 – Hušti 23/

Zenit – Liverpul 2:0 (0:0)
/Hulk 70, Semak 72/

Ajaks – Steaua 2:0 (0:0)
/Alderveirld 28, Van Rajn 49/

BATE Borisov – Fenerbahče 0:0

Bajer Leverkuzen – Benfika 0:1 (0:0)
/Kardozo 61/

Dinamo Kijev – Bordo 1:1 (1:1)
/Haruna 20 – Obranijak 23/

Sparta – Čelsi 0:1 (0:0)
/Oskar 82/

Napoli – Viktorija Plzen 0:3 (0:1)
/Darida 28, Rajtoral 79, Tekl 89/

Levante – Olimpijakos 3:0 (2:0)
/Pedro Rios 9, Barkero 40 penal, Martins 56/

Atletiko Madrid – Rubin 0:2 (0:1)
/Karadeniz 6, Orbaiz 90+5/

Bazel – Dnjipro 2:0 (1:0)
/Štoker 24, Štreler 67/

Inter – Kluž 2:0 (1:0)
/Palasio 21, 87/

Borusija Menhengladbah – Lacio 3:3 (1:0)
/Štrancl 17pen, Marks 84pen, Arango 88 - Flokari 57, Kozak 64, 94/

Njukasl – Metalist 0:0

Totenhem – Lion 2:1 (1:0)
/Bejl 45+1, 90+3 – Umtiti 55/

Štutgart – Genk 1:1 (1:0)
/Gentner 42 – Plet 90+1/

 (foto: Action Images)


tagovi

EngleskaEvropaGeret BejlHuan ArangoInterKluzLiga EvropeBorusija MenhengladbahStutgartTotenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara