"Više se isplati Svonsiju nego sadašnjem klubu"
"Više se isplati Svonsiju nego sadašnjem klubu"

Bonijeva DVA minuta protiv PSŽ-a donela Svonsiju 380.000 evra!

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.04.16. | 15:16

To se zove posao godine...

Više se isplati Svonsiju nego sadašnjem klubu

Neboplavi deo Mančestera proslavio je u utorak uveče trijumf nad Pari Sen Žermenom (1:0) u četvrtfinalu Lige šampiona i plasman u završnicu, što je veoma obradovalo ljude u jednom drugom premijerligaškom klubu.

Izabrane vesti

Zvuči nemoguće, jer je u Engelskoj pitanje fudbalske tradicije veoma bitno, ali u Svonsiju su se doslovce obradovali uspehu Građana, a imaju i zašto. Sa svakom pobedom i napredovanjem Sitija ka finalu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, Labudovi dobijaju određenu svotu novca koja im je zagarantovana sporazumom o prodaji Vilfreda Bonija Mančester Sitiju u januaru 2015. godine. 

Football Leaks je prošlog meseca otkrio da je tamnoputi napadač prešao na Etihad u transferu vrednom 31.500.000 evra, ali i da su uz obeštećenje u ugovor o prodaji dodate i brojne klauzule. Ona najzanmljivija glasi da će Svonsiju da "kane" još 380.000 evra zbog eliminacije PSŽ-a, iako je Boni odigrao tek dva minuta od ukupno 180 u dvomeču sa Parižanima.

Napadač iz Obale Slonovače je u Ligi šampiona ove sezone zabeležio dve asistencije na pet utakmica u grupnoj fazi, ali je od tada, pa do danas odigrao samo već pomenuta dva minuta za Građane u prvom meču u Parizu.

Siti će u petak saznati ime narednog rivala u Nionu, a u Svonsiju će navijati da to bude što slabiji tim (ako ima takvih), jer će u slučaju osvajanja trofeja od strane ekipe Manuela Pelegrinija dobiti zagarantovanih 1.200.000 evra bez obzira na to koliko minuta Boni bude proveo na terenu.

Isečak iz ugovora o prodaji Bonija

(FOTO: Action Images, Screenshot)

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici 


tagovi

Vilfred BoniMančester SitiLiga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara